Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

De inzet van digitale innovaties voor ziekte­preventie

Hoe krijgen we het écht van de grond?

Willen we dat de zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft, dan moeten we nu ingrijpen. Enerzijds neemt de zorgvraag toe door vergrijzing. Anderzijds neemt het aanbod van zorgpersoneel af. De enige manier om deze discrepantie tegen te gaan, is door de zorg rigoureus om te gooien, waarbij de focus komt te liggen op zelfmanagement met behulp van digitale innovaties, en op preventie in plaats van op genezing en herstel. Om deze transitie te bereiken zijn we afhankelijk van innovaties die zich richten op preventie.

Het huidige financieringsstelsel maakt het echter moeilijk voor digitale innovaties om op te schalen. Onze adviseurs, Melodi Dekker, Eva Abels, Sofie van de Ven en Bregje Titulaer hebben aan de hand van een praktijkvoorbeeld een opiniestuk geschreven. Hierin geven zij aan waarom het opschalen van digitale innovaties gericht op ziektepreventie zo moeilijk is én lees je meer over de paradigmashift die nodig is in het huidige financieringsstelsel.

Ontvang de inzichten van onze adviseurs over de uitdagingen in het financieringsstelsel

Ben jij benieuwd naar het opiniestuk van onze adviseurs? Meld je dan hieronder aan en ontvang deze binnenkort in je mailbox.

 

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven