Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Warmte­transitie in wijken

OchtendMensen leert over de warmtetransitie en werkt eraan! Op deze themapagina ‘Warmtetransitie in wijken’ vind je er informatie over, in de vorm van interviews, blogs en projecten van OchtendMensen. Leer je met ons mee?

De opgave: Verduurzamen van de warmtevraag

De maand april 2021 stond bij OchtendMensen in het teken van de warmtetransitie in wijken. De warmtetransitie gaat over het verduurzamen van de warmtevraag: het verwarmen van de huizen en de manier waarop we koken. Een transitie waar heel Nederland bij betrokken is: jij ook! Want de warmtetransitie zal ook in jouw huis plaatsvinden. Op dit moment wordt de opgave per wijk aangepakt. Daarom werken gemeenten nu aan wijkgerichte aanpakken. Maar waar willen we naartoe? Hieronder vind je de doelstellingen die zijn geformuleerd voor 2030 en 2050.

Antwoorden op én nieuwe vragen rondom de warmtetransitie

Veel aspecten van de warmtetransitie zijn nog onduidelijk. Gemeenten stellen dit jaar transitievisies warmte op. Daarnaast wordt er op nationaal niveau gezamenlijk geleerd binnen het Programma Aardgasvrije Wijken (paw), aan de hand van proeftuinen. Wat voor regie gaan de gemeenten, de provincies en het Rijk hierop voeren? Wat zijn de meest betrouwbare en betaalbare manieren om onze huizen in de toekomst te verwarmen?

Welke participatievorm past in welke context? En hoe zorg je ervoor dat je deze opgave verbindt aan andere opgaven in de wijk? Er zijn genoeg vragen en uitdagingen! Vanuit OchtendMensen hebben we een aantal van deze vragen aan professionals gesteld. We zijn op zoek gegaan naar informatie rondom de warmtetransitie. We komen tot antwoorden én tot nieuwe vragen. Leer je met ons mee?

 

 

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven