Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Klimaat­adaptatie in de stad

Klimaatadaptatie vraagt om innovatieve oplossingen

Het veranderende klimaat heeft veel impact op het leven in de stad. We krijgen te maken met hittestress, droogte en wateroverlast. Daarom passen we klimaatadaptatie toe: aanpassingen aan de fysieke ruimte om de risico’s van een veranderend klimaat te verminderen. Op die manier houden we onze omgeving leefbaar voor mens en dier.

Klimaatadaptatie vraagt om innovatieve oplossingen. Hiervoor hebben we gekeken naar het hink-stap-sprong model. Hét model om de grootschalige toepassing van integrale en complexe klimaatadaptieve innovaties te versnellen. In dit model worden innovaties ontwikkeld in fieldlabs, getest in living labs en vervolgens opgeschaald en breed geïmplementeerd.

Met veel plezier hebben wij ons verdiept in dit onderwerp, we hebben gesproken met experts en ervaringsdeskundigen en onze inzichten verwerkt in een infographic. In deze infographic nemen we je mee door alle drie de fases van het model, laten we zien welke partijen hierbij een belangrijke rol spelen en wat er nodig is om het model succesvol te doorlopen.

Lees de inzichten uit onze gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen

Ben je benieuwd welke inzichten en tips wij hebben gehaald uit gesprekken met de experts? Schrijf je dan nu hieronder in om de infographic over klimaatadaptatie in de stad te ontvangen.

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven