Speciaal voor jou als alumni starten we vanuit OchtendMensen eind oktober 2023 met een intervisiegroep. Voor iedereen die behoefte heeft om weer eens ‘ouderwets’ met OchtendMensen en AdviesTalenten met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Deze intervisiegroep heeft de gemeenschappelijke basis van het ontwikkeltraject van OchtendMensen, maar brengt tegelijk verschillende perspectieven vanuit diverse rollen en organisaties bijeen. Zo kan je in een veilige en vertrouwde omgeving, die buiten je eigen organisatiesysteem ligt, in vrijheid delen waar je tegenaan loopt. En je wordt uitgenodigd om elkaar te bevragen en met elkaar mee te denken.
Vanuit je jaren bij OchtendMensen of AdviesTalent ben je gewend om te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daar lag een ontwikkel- en opleidingsprogramma voor je uitgestippeld en kon je zo instappen. In de nieuwe organisatie waar je werkt heb je vaak zelf de verantwoordelijkheid om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Dit geeft veel vrijheid, maar het is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als je op zoek bent naar een groep gelijkgestemden met een vergelijkbare basis in hoe je gewend bent te leren van en met elkaar. Herken je dit?
Hieronder vind je alle praktisch informatie en kun je je inschrijven.

"Bij een vraagstuk van een deelnemer heeft iedereen gelijk ideeën. Door het kiezen van een structuur om hier mee bezig te gaan en de inbreng van alle deelnemers kom je tot heel verschillende en soms onverwachte uitkomsten. Het puzzelen met die juiste vorm en het – in een korte tijd – zorgen voor een veilige sfeer, maken dat ik graag intervisies begeleid.”
Pascalle Albers
Adviseur TwynstraGudde/Begeleider intervisiebijeenkomsten
Wat gaan we doen/Praktische informatie
In een kleine groep van 6 tot 8 alumni ga je onder professionele begeleiding volgens verschillende intervisiemethodes aan de slag met persoonlijke vragen uit jouw werkcontext. Er zijn totaal drie bijeenkomsten met een vaste groep.
De intervisiebijeenkomsten worden begeleid door Pascalle Albers, AdviesTalent-alumnus en momenteel werkzaam bij TwynstraGudde als adviseur Leiderschapsontwikkeling in de adviesgroep Leadership & Change. Pascalle begeleidt veel persoonlijk leiderschapsprogramma’s bij verschillende organisaties. Binnen deze contexten en met diverse doelgroepen heeft ze ervaring in het begeleiden van intervisiebijeenkomsten.
Locatie: Kantoor TwynstraGudde in Amersfoort, Oliemolenhof 14a.
Data (Andere data mogelijk in overleg met de gehele groep en afhankelijk van beschikbaarheid):
- Online kick-off: woensdag 11 oktober 15.30 – 17.00 uur
- Intervisie-sessie 1: Woensdag 25 oktober 13.00 – 17.00 uur
- Intervisie-sessie 2: Woensdag 17 januari 13.00 – 17.00 uur
- Intervisie-sessie 3: Woensdag 20 maart 13.00 – 17.00 uur.
Voor intervisie neem je de tijd met elkaar. Het gaat om het samen onderzoeken, vragen stellen en leren kijken vanuit andere perspectieven. Daarom bestaat het intervisieprogramma uit drie bijeenkomsten van een dagdeel. Voorafgaand aan de eerste intervisiebijeenkomst is er een online kick-off van 1,5 uur waarin we alvast kennismaken met de groep en uitwisselen wat ieder uit de intervisie wil halen. Zo kunnen we tijdens de eerste intervisiebijeenkomst alle tijd besteden aan de vraagstukken.
Stopt het na drie bijeenkomsten? Niet persé. Na de derde bijeenkomst wordt gekeken waar iedereen behoefte aan heeft en of de intervisie in deze of andere vorm wordt voortgezet.
Inschrijven doe je hier. Wil je eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen met Pascalle Albers.
Wat is intervisie
Intervisie is een vorm van intercollegiaal overleg, waarbij je een (persoonlijk) werkvraagstuk inbrengt. Het gaat bij intervisie niet om het oplossen van een inhoudelijk probleem, maar over iets waar jij persoonlijk - in jouw rol en organisatie - tegenaan loopt. Een uitgangspunt van intervisie is dat je er altijd wat uithaalt. Zowel de vraaginbrenger als de andere deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan:
- Ik heb moeite met de samenwerking met een collega: hoe komt dit en wat kan ik doen?
- Ik wil mensen meer meenemen in mijn visie, hoe doe ik dat?
- Ik twijfel of mijn huidige rol nog past bij waar ik sta. Is het tijd om door te groeien?
- Ik heb moeite met het beleid vanuit mijn organisatie, omdat het schuurt met mijn overtuiging/kernwaarde X. Wat kan ik hiermee doen?
- Het project waar ik aan werk komt nog niet helemaal van de grond, wat kan ik vanuit mijn rol doen om dit project in beweging te krijgen?
Alle gesprekken die we voeren zijn vertrouwelijk, dus wat er besproken wordt blijft binnen de groep. Dat maakt dat je dus best iets ‘spannends’ kan of mag inbrengen.