Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder
OchtendMensen is op wereldreis!

OchtendMensen is op wereldreis!

OchtendMensen is op wereldreis!

OchtendMensen is op wereldreis! Op wereldreis?! Hè, maar we zitten toch nog steeds middenin een pandemie? Dat klopt, maar na bijna een jaar aan huis gekluisterd te zitten en het land niet uit te mogen, hebben we ons kikkerlandje inmiddels wel gezien en hebben we behoefte om de wijde wereld weer in te gaan. Dus hebben we besloten de wereld rond te reizen. Oké, kleine ‘side note’: dit gaat uiteraard – zoals alles in het huidige leven – volledig virtueel. Maar we zeggen maar zo: beter virtueel op reis dan niet op reis!

De wereld rond dus. Dat is best een aardig stukje, horen we jullie denken. Dat klopt: de omtrek van de evenaar is maar liefst 40.000 km. Gelukkig hebben we een andere route gevonden, die iets noordelijker ligt dan de evenaar. Een ‘short cut’ zullen we maar zeggen, want het moet natuurlijk wel leuk blijven. De route die we met elkaar afleggen is 30.000 km lang. Te makkelijk willen we het uiteraard ook niet maken, we houden er ten slotte van de lat hoog te leggen. 

Op vrijdag 8 januari zijn we van start gegaan vanaf ons kantoor in Amersfoort. Via de app My Virtual Mission kunnen we onze afgelegde kilometers registreren, zien we hoe ver we samen al gekomen zijn en op welke bestemming we ons bevinden. Op 8 april 2021 – na drie maanden vol actie – hopen (verwachten) we de ronde om de wereld te hebben voltooid en de finish te bereiken. 30.000 km in drie maanden is niet niks. Gelukkig weten wij als de beste hoe we samen moeten werken en gaan we er alles aan doen om dit doel gezamenlijk te bereiken. De (race)fietsen zijn uit de schuur gehaald, de hardloop- en wandelschoenen uit de kast getrokken en er liggen zelfs zwemoutfits klaar. Met z’n allen zorgen we ervoor dat die kilometers worden gemaakt.

Inmiddels ruim een week op weg en al 2.638 km in de benen! We zijn via Duitsland (heerlijke dag gehad in Berlijn) naar Tsjechië gereisd (ook nog een kort bezoek aan Praag) en toen in Polen aangekomen. Op het moment zitten we in het o zo mooie Oekraïne! En het wordt alleen maar spannender, want hierna steken we de grens over naar Azië om het volgende werelddeel te ontdekken. Kortom, we gaan als een speer en genieten ten volle.

Wij OchtendMensen blijven in actie en staan niet stil; geen pandemie die ons daarvan weerhoudt.

'De (race)fietsen zijn uit de schuur gehaald, de hardloop- en wandelschoenen uit de kast getrokken en er liggen zelfs zwemoutfits klaar. Met z’n allen zorgen we ervoor dat die 30.000 kilometers rond de wereld in drie maanden worden gemaakt.'

Anne Zijleman - Adviseur en lid Sportcommissie OchtendMensen (rechts op de foto)

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven