Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Programma­secretaris Almere 2.0

Opdrachtgever Almere 2.0
Specialisatie Project- en programmamanagement
Adviseur Steffie Bes

Programma­secretaris Almere 2.0

De Nederlandse woningbouwopgave vindt ruimte in Almere

Het woningbouwtekort is één van meest urgente vraagstukken waar Nederland momenteel voor staat. In de komende 30 jaar is er in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) alleen al behoefte aan ruim 350.000 woningen. Almere heeft tot 2050 ruimte voor zo’n 60.000 tot 85.000 woningen. Daarmee biedt deze stad straks plek aan zo’n 400.000 inwoners. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal inwoners.

Om deze opgave tot het realiseren van woningen te realiseren op een kwalitatief hoogwaardige manier waar de stad beter van wordt, is er meer nodig dan alleen huizen bouwen. Almere wilt vasthouden aan de huidige kwaliteiten van de stad, aan de groene en blauwe structuren en aan diverse woonmilieus. Daarnaast moet er ook geïnvesteerd worden in bereikbaarheid, werkgelegenheid, onderwijs en voorzieningen.

Om deze kwaliteitseisen te bereiken, is het samenwerkingsverband Almere 2.0 ingericht. Dit is een samenwerkingsverband tussen Rijk, regio, provincie en gemeente Almere.

Totstandkoming van een gezamenlijke uitvoeringsagenda om het toekomstperspectief van de woningbouwopgave te realiseren

Als programmasecretaris is OchtendMensen-adviseur Steffie Bes verantwoordelijk voor het organiseren van overleggen, bijeenkomsten met de partners en de stad, het proces bewaken en bijsturen waar nodig. De eerste zes maanden van haar opdracht was ze betrokken bij het opstellen van de uitvoeringsagenda voor verschillende thema’s, zoals onderwijs, economie en de doorontwikkeling van de oudere wijken. Daardoor hield ze goed zicht op de integraliteit van de verschillende programma-onderdelen en zorgde ze voor verbinding tussen de betrokken partners. In de tweede zes maanden heeft Steffie een ondersteunde rol in de afstemming en onderhandeling rondom de besluitvorming van de uitvoeringsovereenkomst tussen de betrokken partijen zoals het Rijk, de regio, de provincie en de gemeente.

“Het is de kunst om met alle creativiteit, kennis en goede processen op een duurzame manier met kwaliteit en vanuit integraliteit een stad verder te ontwikkelen. Dat is niet vanzelfsprekend. Daarom is het goed dat OchtendMensen zich inzet voor deze opgave vanuit hun marktgroep Stad, Natuur & Mobiliteit. Want de jonge professionals van OchtendMensen kunnen ervoor zorgen dat  het combineren van duurzaamheid met kwaliteit en vanuit integraliteit vanzelfsprekender wordt op verschillende plekken.”, aldus Projectdirecteur Almere 2.0 Ivonne de Nood.

Wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen rondom de thema’s ‘Stad, Natuur & Mobiliteit’, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

‘Het is de kunst om met alle creativiteit, kennis en goede processen op een duurzame manier met kwaliteit en vanuit integraliteit een stad verder te ontwikkelen. De jonge professionals van OchtendMensen zetten zich daarvoor in."

Ivonne de Nood - Projectdirecteur Almere 2.0

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven