Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Projectleider Impact Special Events on Airspace LVNL

.

Opdrachtgever Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Afdeling Operational Support & Development
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Mobiliteit & Ruimte
Adviseur Eline Hanssen

Projectleider Impact Special Events on Airspace LVNL

Tijdens bepaalde grote evenementen in Nederland zijn er vaak speciale wensen voor het gebruik van een stuk luchtruim dat daar normaal niet voor ingezet wordt. Zo kunnen er bijvoorbeeld helikopters nodig zijn om filmopnames te maken, vliegtuigen om opnames door te stralen aan een TV-station (zogenaamde relay-vluchten) of worden er VIP-vluchten uitgevoerd.

Dergelijke evenementactiviteiten wijken af van de normale luchtruimoperatie. Als projectleider van het ‘Impact Special Events on Airspace’-proces (ISEA) bij de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), zorgt OchtendMens Eline Hanssen voor een compleet en afgestemd plan, waarbij de aangevraagde luchtruimactiviteiten op impact zijn beoordeeld en op een veilige manier gecombineerd worden met de dagelijkse luchtruimoperatie.

Om dit voor elkaar te krijgen, gaat Eline om tafel met de evenementorganisatie om hun plannen en wensen te inventariseren. Deze input beoordeelt zij met een team van interne experts op de mogelijkheden en in welke hoedanigheid het de normale operatie beïnvloedt. Dit onderzoek wordt verwerkt in een advies dat door LVNL wordt gedeeld met de Inspectie Leefomgeving en Transport en/of het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die uiteindelijk bepalen wat er wordt toegestaan en in hoeverre de ‘normale’ luchtruimoperatie hiervoor mag worden verstoord .

In deze positie neemt Eline een verbindende rol aan tussen verschillende partijen – zowel intern als extern -, coördineert zij de voortgang van het proces en zorgt zij dat resultaten worden afgestemd met de verschillende belanghebbenden.

"OchtendMens Eline heeft zich in een korte periode - door haar natuurlijke en ongecompliceerde aanpak - een plek in het team Operational Support & Development weten te verwerven. Zij is snel van begrip, waardoor ze ook in korte tijd het vertrouwen van luchtvaartexperts wist te winnen. Organisatorisch heeft ze haar zaken goed op orde en haar rapportages zijn helder. Het project Impact Special Events on Airspace wordt door Eline goed geleid."

Peer de Vos - Hoofd afdeling Operational Support & Development LVNL

Meld je aan voor onze nieuwsbrief