Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Project­secretaris Senior­vriendelijke Wijken Gemeente Rotterdam

Opdrachtgever Gemeente Rotterdam
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Zorg & Gezondheid
Adviseur Leanne Soff

Project­secretaris Senior­vriendelijke Wijken Gemeente Rotterdam

In 2035 is 20% van de Rotterdammers 65+

De toenemende vergrijzing vraagt om investeringen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Zo kunnen passende zorg en ondersteuning geboden worden en kunnen Rotterdammers in hun eigen wijk gezond en vitaal oud worden. Per wijk zijn er verschillen in de behoeftes van de groepen ouderen en het aanwezige aanbod. Daarom is de gemeente Rotterdam in vijf wijken de pilot ‘Seniorvriendelijke Wijk’ gestart.

In een ‘Seniorvriendelijke Wijk’ komen de wensen en behoeften van ouderen samen

Sommige ouderen zoeken een plek waar ze zich kunnen inzetten voor de buurt. Anderen willen meer sociale contacten. En bepaalde ouderen zijn meer aangewezen op zorg en ondersteuning. In de Seniorvriendelijke Wijken komen verschillende woon-, zorg- en welzijnspartners samen om op integrale wijze aan deze wensen en behoeften te voldoen. Zo wordt er onder andere gewerkt aan het aanbod van meer woningen waarin ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, nieuwe woonzorgconcepten, het samenbrengen van senioren door middel van verschillende activiteiten en het creëren van meer efficiënte zorg. De gemeente Rotterdam biedt in deze samenwerking zowel projectmatige als financiële ondersteuning.

OchtendMensen biedt projectondersteuning in de aanpak ‘Seniorvriendelijke Wijk’

OchtendMensen-adviseur Leanne Soff ondersteunt als projectsecretaris de vijf kernteams Seniorvriendelijke Wijken. In deze kernteams komen per wijk de verschillende welzijns-, zorg- en woonpartners samen. Leanne bereidt de overleggen voor van de verschillende kernteams en zorgt voor de verslaglegging en monitoring van de actiepunten. Daarnaast denkt zij mee over de toekomst en borging van de samenwerkingsstructuur-aanpak Seniorvriendelijke Wijken voor wanneer het collegeprogramma na de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 2022 afloopt .

Meer over wat OchtendMensen doen binnen het thema Zorg & Gezondheid lees je op onze marktpagina.

 

"Als projectsecretaris Seniorvriendelijke Wijken sta ik met alle zorg-, woon- en welzijnspartijen in contact. Het is mooi om te zien wat voor stappen er gemaakt kunnen wanneer deze verschillende partijen de handen ineen slaan."

Leanne Soff - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven