Nieuws

GRIP! Een vliegende start van het werkende leven

Geschreven door Pepijn van Kerkhoff | Feb 2, 2023 4:22:25 PM

 

Opleidingstraject GRIP!: Een vliegende start van het werkende leven

De adviseurs van OchtendMensen zijn van maandag tot en met donderdag aan het werk voor hun opdrachtgevers. Maar op vrijdag runnen zij met z’n allen OchtendMensen of volgen zij opleiding. Persoonlijke ontwikkeling staat namelijk bij OchtendMensen voorop. Iedere adviseur volgt naast diverse masterclasses en leerateliers over verschillende (inhoudelijke) thema’s ook drie kerntrajecten. Al deze onderdelen samen vormen het uitgebreide driejarige opleidingstraject van OchtendMensen. In deze blog deelt OchtendMensen-adviseur Pepijn van Kerkhoff zijn ervaringen met het kerntraject GRIP!.

Overzicht en rust in je hoofd en je agenda

Stel je even voor: je start met je eerste baan. Fantastisch natuurlijk! Je werkende leven begint en je hoopt dat je carrière een vliegende start zal maken. Gedurende je eerste weken komen er wat barstjes in dit droombeeld. Je krijgt direct veel taken op je bordje, loopt over van de e-mails en zegt tegen alles ja. In feite heb je geen idee hoe je alles zo efficiënt mogelijk kan indelen in je agenda. Met welke taak begin je? En waarom blijven die e-mails maar binnen stromen? Je had ze net allemaal verwerkt. Precies dít traject maakte ik door aan de start van mijn opdracht. Chaos. Maar gelukkig was er licht aan het eind van de tunnel: GRIP!

Het kerntraject GRIP! is speciaal gemaakt voor alle startende OchtendMensen. Het bereidt ons voor op het werkende leven. In feite geeft dit traject je een flink aantal praktische handvatten die je de rest van je (werkende en privé) leven kunt gebruiken. Je krijgt grip op je agenda en e-mail, maar leert ook de basics op het gebied van project-, proces- en programmamanagement en agile en scrum werken. Door middel van GRIP! leer je de verschillende vormen te begrijpen, onderscheiden en kun je ook nog eens indruk maken op je opdrachtgever.