Nieuws

WinterCourse OchtendMensen: Een weekend voor iedereen!

Geschreven door Romi Verschoor | Mar 11, 2024 1:36:11 PM

Door Romi Verschoor en Emma van Rest, adviseurs bij OchtendMensen – winter 2024

Op 20 maart 2024 is het zover: OchtendMensen gaat voor het eerst op WinterCourse! Vier dagen gaan we met elkaar naar Oostenrijk om daar te genieten van de mooie bergen, leuke activiteiten en het (après-)skiën. Hét moment om elkaar nog beter te leren kennen, herinneringen te maken en successen te vieren.

Wij werken van maandag tot en met donderdag in diverse opdrachten en rollen bij hele verschillende opdrachtgevers. Op vrijdagen runnen wij met elkaar OchtendMensen. Daaronder valt ook het bedenken, vormgeven en organiseren van de WinterCourse. Graag vertellen we je in deze blog over de voorbereidingsfase van onze WinterCourse en hoe we hierin samenwerken.

OchtendMensen maken we samen!

Wie afgestudeerd is, is het hoogstwaarschijnlijk tegengekomen in zijn of haar studententijd: commissies. Vrijwel alle studie- en studentenverenigingen maken veelvuldig gebruik van commissies om zichzelf draaiende te houden en uiteenlopende activiteiten te faciliteren. Bij OchtendMensen heb je een serieuze start van je werkzame leven, maar ondernemen we nog steeds graag veel leuke activiteiten met elkaar. Bij ons is het werken in commissies dus nog steeds in volle gang.

Al onze adviseurs zijn via één of meerdere interne taken betrokken bij en medeverantwoordelijk voor een stukje van onze bedrijfsvoering. Dat verbindt niet alleen, maar creëert ook betrokkenheid, innovatie, invloed, en draagt bij aan een bredere ontwikkeling van de adviseurs. De vaardigheden die je bij interne taken ontwikkelt, kunnen immers direct of op een later moment van toegevoegde waarde zijn, en andersom!

De WinterCourse-commissie bestaat uit vier adviseurs: drie ervaren wintersporters en één niet-wintersporter. We zijn ongeveer een half jaar geleden gestart met het regelen van het vervoer en verblijf, en de laatste maanden zijn we druk in de weer om de rest van het programma vorm te geven. We vergaderen ongeveer eens in de twee weken, waarbij we na iedere brainstorm en overleg onderling de nieuwe acties verdelen. Voor terugkerende thema’s houden we een vrij vaste rolverdeling aan met een verantwoordelijke voor ieder onderdeel, zoals afstemmen met de accommodatie, contact met de vervoerder, updaten van het draaiboek en communicatie naar de OchtendMensen.