Menu

OchtendMensen-nieuws

WinterCourse OchtendMensen: Een weekend voor iedereen!

Datum 11-03-2024
WinterCourse OchtendMensen: Een weekend voor iedereen!

Door Romi Verschoor en Emma van Rest, adviseurs bij OchtendMensen – winter 2024

Op 20 maart 2024 is het zover: OchtendMensen gaat voor het eerst op WinterCourse! Vier dagen gaan we met elkaar naar Oostenrijk om daar te genieten van de mooie bergen, leuke activiteiten en het (après-)skiën. Hét moment om elkaar nog beter te leren kennen, herinneringen te maken en successen te vieren.

Wij werken van maandag tot en met donderdag in diverse opdrachten en rollen bij hele verschillende opdrachtgevers. Op vrijdagen runnen wij met elkaar OchtendMensen. Daaronder valt ook het bedenken, vormgeven en organiseren van de WinterCourse. Graag vertellen we je in deze blog over de voorbereidingsfase van onze WinterCourse en hoe we hierin samenwerken.

OchtendMensen maken we samen!

Wie afgestudeerd is, is het hoogstwaarschijnlijk tegengekomen in zijn of haar studententijd: commissies. Vrijwel alle studie- en studentenverenigingen maken veelvuldig gebruik van commissies om zichzelf draaiende te houden en uiteenlopende activiteiten te faciliteren. Bij OchtendMensen heb je een serieuze start van je werkzame leven, maar ondernemen we nog steeds graag veel leuke activiteiten met elkaar. Bij ons is het werken in commissies dus nog steeds in volle gang.

Al onze adviseurs zijn via één of meerdere interne taken betrokken bij en medeverantwoordelijk voor een stukje van onze bedrijfsvoering. Dat verbindt niet alleen, maar creëert ook betrokkenheid, innovatie, invloed, en draagt bij aan een bredere ontwikkeling van de adviseurs. De vaardigheden die je bij interne taken ontwikkelt, kunnen immers direct of op een later moment van toegevoegde waarde zijn, en andersom!

De WinterCourse-commissie bestaat uit vier adviseurs: drie ervaren wintersporters en één niet-wintersporter. We zijn ongeveer een half jaar geleden gestart met het regelen van het vervoer en verblijf, en de laatste maanden zijn we druk in de weer om de rest van het programma vorm te geven. We vergaderen ongeveer eens in de twee weken, waarbij we na iedere brainstorm en overleg onderling de nieuwe acties verdelen. Voor terugkerende thema’s houden we een vrij vaste rolverdeling aan met een verantwoordelijke voor ieder onderdeel, zoals afstemmen met de accommodatie, contact met de vervoerder, updaten van het draaiboek en communicatie naar de OchtendMensen.

Via interne taken ben ik betrokken bij een stukje van de bedrijfsvoering van OchtendMensen. Dat zorgt voor verbinding, innovatie en invloed!

Romi Verschoor

Adviseur OchtendMensen

Hoe ontstond de WinterCourse?

Al sinds de oprichting van OchtendMensen wordt er jaarlijks een SummerCourse georganiseerd: een driedaagse in september waarin we met alle - inmiddels 80 – OchtendMensen op pad gaan, meestal binnen Nederland of België. De SummerCourse is voor veel OchtendMensen het hoogtepunt van het jaar, omdat het hét moment is waarop we langere tijd met elkaar doorbrengen. Tijdens deze weekenden worden inhoudelijke sessies afgewisseld met sport, spel, lekker eten en feesten, waardoor we niet alleen werken aan professionele ontwikkeling, maar ook aan het versterken van onze onderlinge band en het creëren van onvergetelijke herinneringen.

Naast de SummerCourse werd er de afgelopen jaren op eigen initiatief van een aantal adviseurs ook een wintersport georganiseerd. Deze groep werd elk jaar groter en dit jaar is besloten dat het tijd werd voor een heuse WinterCourse die vanuit OchtendMensen wordt georganiseerd, met álle adviseurs en het stafteam.

Een weekend voor iedereen

Bij het organiseren van de WinterCourse staat één belangrijk punt centraal: het moet een weekend worden waar iedereen van kan genieten, zelfs als je niet per se dol bent op skiën, kou, of Oostenrijkse après-skimuziek. Het streven is om een inclusieve ervaring te creëren, wat natuurlijk logisch is gezien het diverse gezelschap van adviseurs met verschillende interesses, hobby's en ervaringen.

We hebben dit grondig aangepakt. Allereerst hebben we alle collega's gevraagd hoe zij dachten over dit initiatief. Daarna hebben we iemand bij het organisatieteam gevraagd die zelf geen fervent skiër is, om te voorkomen dat het enthousiasme van de andere organisatoren de overhand zou krijgen. Ook is er veel variatie in de activiteiten en is alles vrijblijvend: deelnemen mag, maar niets is verplicht. Voor de minder ervaren skiërs zijn er skilessen geregeld, en er is voldoende ruimte in het programma voor ontspanning of het invullen van vrije tijd. Voor de niet-skiërs hebben we andere activiteiten bedacht.

Tot slot hebben we veel andere collega's bij de organisatie betrokken door hen te vragen activiteiten te organiseren die passen bij hun talenten of hobby's, zoals het organiseren van een pubquiz, een yogaworkshop, een optreden of het DJ’en tijdens de feestavond. Zo maken we ook de WinterCourse met elkaar en is er voor ieder wat wils.

IMG-20240209-WA0000

De laatste voorbereidingen

Met nog slechts een paar weken te gaan, zijn de belangrijkste voorbereidingen getroffen en richten we ons nu op de laatste puntjes op de i. Als WinterCourse-commissie kijken we enorm uit naar deze vierdaagse en kunnen we niet wachten om samen te genieten van alles wat de reis te bieden heeft.

Enthousiast?

Wil je ook graag jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling en cultuur van OchtendMensen en bij ons komen werken, lees daar dan alles over op onze websitepagina ‘Werken bij OchtendMensen’.

Onderdeel van TwynstraGudde