Nieuws

Werken vanuit mentale balans

Geschreven door Thijs Huiberts | Jun 7, 2023 11:06:19 AM

 

Een moment van reflectie 

Tijdens ons driejarig opleidings- en ontwikkeltraject bij OchtendMensen volg je als jonge professional naast de drie grote opleidingstrajecten GRIP!, Leren Adviseren en ROOTS ook leerateliers. Dit zijn opleidingsdagen die focussen op thema’s en vaardigheden die je als leider van de toekomst nodig hebt. Ochtendmens Thijs Huiberts deelt zijn ervaringen met het leeratelier ‘Werken vanuit mentale balans’. 

Na een werkweek bij onze verschillende opdrachtgevers kwam ik op vrijdagochtend met mijn OchtendPloeg samen voor het leeratelier ‘Werken vanuit mentale balans’. Een OchtendPloeg bestaat uit een groep van ongeveer acht collega’s die gelijktijdig bij OchtendMensen is gestart. Dat ik de Leerateliers samen met mijn OchtendPloeg volg, is voor mij van grote toegevoegde waarde. Ik beleef deze groep collega’s als vertrouwd, comfortabel en kan in deze groep volledig mezelf zijn. Het is ook waardevol om mee te krijgen welke inzichten mijn collega’s tijdens deze opleidingsdagen opdoen. Uit de verschillende inzichten haal ik zelf ook weer inspiratie of een persoonlijk inzicht en zo leren we elkaar steeds beter kennen en ondersteunen we elkaar in onze ontwikkeling. 

Het leeratelier vond plaats op een mooie en rustgevende locatie in Utrecht – een fijne omgeving om echt even uit de dagelijkse routine te stappen en te reflecteren op hoe het staat met onze mentale balans. Onze talentmanagers Noëlle van den Boom en Andrea Tempelman hadden een uitgebreid programma voorbereid over gezondheid en het werken vanuit mentale balans. Een belangrijk thema waar we bij OchtendMensen met regelmaat bij stilstaan, juist omdat het leven van een startende professional en het werken als jonge adviseur uitdagend kan zijn. Het is belangrijk om hier in een vertrouwde omgeving en onder goede begeleiding op te reflecteren.