Menu
Driejarig opleidings- en ontwikkeltraject bij OchtendMensen

Jouw ontwikkeling staat voorop

Leren doe je bij ons nooit alleen, maar samen met collega’s. In ons driejarige opleidings- en ontwikkeltraject word je ondersteund door jouw manager en jouw talentmanager en combineer je het werken voor diverse opdrachtgevers met reflecteren en stilstaan bij jouw ontwikkeling. Vanuit je eigen persoonlijke en professionele identiteit werk je aan de maatschappelijke opgaven van nu en de toekomst.

Wij leiden jou op tot leider van de toekomst

Dé leider van de toekomst is iemand die zichzelf kent en eigen talenten weet in te zetten. Het is iemand die zich kan verplaatsen in anderen, samenwerking opzoekt, beweging weet te creëren, zichzelf staande weet te houden en reflecteert. Ook beschikt de leider van de toekomst over de nodige kennis en vaardigheden. En zeker werkt de leider van de toekomst vanuit een persoonlijke ambitie om de wereld een stukje mooier te maken. Ons driejarige opleidings- en ontwikkeltraject leidt jou op tot deze leider van de toekomst. Hoe dit eruit ziet, lees je hieronder.

Visie op leren

In ons opleidings- en ontwikkeltraject combineren we onze ervaring in de ontwikkeling van jonge professionals met de expertise van TwynstraGudde. Door de variatie in ons opleidings- en ontwikeltraject leer je op veel verschillende manieren kijken. Eén van de uitgangspunten van OchtendMensen is dat je vooral veel leert in het werk zelf. Daar gebeurt het! We maken daarom steeds de koppeling met jouw praktijk. Daarnaast geloven wij in de eigenheid en talenten van mensen. In alle opleidingsonderdelen wordt daarom veel aandacht besteed aan de vraag ‘wie ben jij?’. Ervaren trainers en jouw persoonlijke talentmanager begeleiden jou om de stappen te kunnen maken die jij wilt zetten. Ook geloven we in de kracht van samen leren. In een vaste leergroep inspireer je elkaar, deel je ervaringen en komt je erachter wat jullie verbindt, uniek maakt en hoe jullie elkaar versterken.

“Het meest waardevolle van het opleidingtraject is dat je jezelf echt beter leert kennen. Door te weten wat je valkuilen en sterke punten zijn, kan je zowel in werk als privé stappen zetten om de beste versie van jezelf te worden!”

Sijmen Schermer Voest

Adviseur OchtendMensen

Ons driejarige opleidings- en ontwikkeltraject

Kerntraject jaar 1

GRIP!

In deze opleiding leer je hoe jij meer grip kunt krijgen op je werkzaamheden, agenda en persoonlijke effectiviteit. Ook ontwikkel je vaardigheden voor het structureren, organiseren en op gang brengen van beweging in organisaties en de maatschappelijke opgaven van nu en de toekomst. Hoe richt je een project of programma in? Hoe pak je regie op voortgang? En hoe werk je samen in teams? Je leert de methodieken van project- en programmamanagement en Agile/Scrum en oefent met de tools die je worden aangereikt in (spel)simulaties en in cases. Zo weet jij na deze opleiding welke aanpak voor jou en jouw opgave het beste past én weet je dit direct toe te passen.

Lees hier de ervaringen van Pepijn

Kerntraject jaar 2

Leren adviseren

Hoe zorg jij dat jouw advies daadwerkelijk impact heeft? In deze opleiding doe je inzichten op over wat er bij het vak van een interne of externe adviseur komt kijken. Je ontdekt welke kwaliteiten en methodieken jij kan inzetten en bouwt zo aan jouw professionele identiteit. Ook is er ruime aandacht voor vaardigheden zoals gesprekstechnieken, beïnvloedingsstijlen, werken met groepen en presenteren.

Kerntraject jaar 3

ROOTS

Tijdens dit kerntraject in jouw afrondende jaar maak je een persoonlijke reis waarin je onderzoekt waar jij vandaan komt en wat je vanuit daar hebt meegekregen. Je leert wat de drijfveren en overtuigingen zijn vanuit waar jij handelt. Door meer inzicht op te doen over jezelf en stil te staan bij de keuzes die je maakt, leer je regie te pakken op jouw toekomst. Je ontdekt waar jij persoonlijk leiderschap wilt tonen en hoe jij vanuit jouw kracht en waarden kunt werken aan de maatschappelijke opgaven die jij van belang vindt.

Lees hier de ervaringen van Isis

Leerateliers

Samen met collega’s die in dezelfde periode zijn gestart, vorm je een groep waarmee je Leerateliers volgt. In de Leerateliers zoek je samen verdieping op de onderwerpen die je aangereikt krijgt in de kerntrajecten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. talentgericht werken, acquisitiekracht en ondernemerschap, communicatiestijlen, en het bewaken van jouw grenzen en balans.

Masterclasses

In onze Masterclasses leer je het inhoudelijk werkveld van jouw opdrachtgevers nóg beter kennen. Twee dagen per jaar verdiep je je met jouw marktgroep in een actueel thema. Dit doe je door het bezoeken van organisaties, het werken aan praktijkcases en het volgen van workshops door experts uit het veld.

Online leeromgeving

Leren op een moment dat het jou uitkomt in een tempo dat bij jou past. In onze online leermodules heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in een thema dat jij interessant vindt. Je hebt keuze uit veel verschillende onderwerpen. Zo kun je een module volgen over Excel, maar ook over skills als persoonlijke effectiviteit en creativiteit.

Vrije opleidingsruimte

Wij geloven dat leiders van de toekomst regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Daarom krijg je vanaf je tweede jaar 10 dagen en een budget om vrij te besteden aan jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Jij bepaalt hoe je deze 10 dagen invult. Denk hierbij aan extra opleiding, training, of meeloopdagen in het (vak)gebied waar jij verder in wilt. Jij kiest jouw volgende stap.

Coachgesprekken

Tijdens je dienstverband bij OchtendMensen heb je regelmatig gesprekken met jouw talentmanager. Jouw talentmanager begeleidt jou bij het behalen van jouw leerdoelen en ondersteunt en coacht jou in persoonlijke reflectie en ontwikkeling. We starten hiermee vanuit een uitgebreid zelfassessment.

Neem contact op met Stéphanie Luijks, Werving & Selectie Coördinator

Wil je je aanmelden of meer informatie over ons opleidings- en ontwikkeltraject?

Stuur Stéphanie een berichtje met jouw vraag!

Onderdeel van TwynstraGudde