Nieuws

Opleidings­traject GRIP!: Leren structureren en organiseren

Geschreven door Frederieke Sedee | Oct 27, 2022 2:19:23 PM

De adviseurs van OchtendMensen zijn van maandag tot en met donderdag werkzaam voor hun opdrachtgevers. Maar op vrijdag runnen zij met z’n allen OchtendMensen, ieder met een eigen interne taak. En op vrijdag volgen zij opleiding. Persoonlijke ontwikkeling staat namelijk bij OchtendMensen voorop. Iedere adviseur volgt naast diverse masterclasses en leerateliers over verschillende (inhoudelijke) thema’s ook drie kerntrajecten. Al deze onderdelen samen vormen het uitgebreide driejarige opleidingstraject van OchtendMensen. In deze blog deelt OchtendMensen-adviseur Frederieke Sedee haar ervaringen met het kerntraject GRIP!.

Overzicht en rust in je hoofd en je agenda

Je herkent het vast wel: er komt een mailtje binnen en je bent geneigd meteen te kijken van wie de mail komt en wat er precies in staat. Het liefst reageer je ook meteen. Dat laat namelijk zien dat je hard werkt en het kan ook gelijk van je eigen to-do-lijst af. Maar in de praktijk ben je afgeleid. Het duurt eventjes voordat je weer op hetzelfde concentratieniveau bent als voordat de mail binnenkwam. Hoewel je snel op de mail hebt gereageerd, ben je in de praktijk niet efficiënt bezig.

Tijdens het kerntraject GRIP! leerden we diverse (deels praktische) vaardigheden waar je niet alleen als jonge professional, maar ook in de rest van je carrière profijt van hebt. Hoe deel je je agenda efficiënt in? Hoe kan je het beste je to-do-lijst bijhouden? Op welke momenten werk jij met de meeste energie? En hoe voorkom je dat je bepaalde taken steeds voor je uit schuift en daar nooit aan toe komt? Deze vaardigheden kon ik meteen de volgende dag toepassen in mijn werkzaamheden: superfijn!