Menu

OchtendMensen-nieuws

Opleidings­traject GRIP!: Leren structureren en organiseren

Datum 27-10-2022
Opleidings­traject GRIP!: Leren structureren en organiseren

De adviseurs van OchtendMensen zijn van maandag tot en met donderdag werkzaam voor hun opdrachtgevers. Maar op vrijdag runnen zij met z’n allen OchtendMensen, ieder met een eigen interne taak. En op vrijdag volgen zij opleiding. Persoonlijke ontwikkeling staat namelijk bij OchtendMensen voorop. Iedere adviseur volgt naast diverse masterclasses en leerateliers over verschillende (inhoudelijke) thema’s ook drie kerntrajecten. Al deze onderdelen samen vormen het uitgebreide driejarige opleidingstraject van OchtendMensen. In deze blog deelt OchtendMensen-adviseur Frederieke Sedee haar ervaringen met het kerntraject GRIP!.

Overzicht en rust in je hoofd en je agenda

Je herkent het vast wel: er komt een mailtje binnen en je bent geneigd meteen te kijken van wie de mail komt en wat er precies in staat. Het liefst reageer je ook meteen. Dat laat namelijk zien dat je hard werkt en het kan ook gelijk van je eigen to-do-lijst af. Maar in de praktijk ben je afgeleid. Het duurt eventjes voordat je weer op hetzelfde concentratieniveau bent als voordat de mail binnenkwam. Hoewel je snel op de mail hebt gereageerd, ben je in de praktijk niet efficiënt bezig.

Tijdens het kerntraject GRIP! leerden we diverse (deels praktische) vaardigheden waar je niet alleen als jonge professional, maar ook in de rest van je carrière profijt van hebt. Hoe deel je je agenda efficiënt in? Hoe kan je het beste je to-do-lijst bijhouden? Op welke momenten werk jij met de meeste energie? En hoe voorkom je dat je bepaalde taken steeds voor je uit schuift en daar nooit aan toe komt? Deze vaardigheden kon ik meteen de volgende dag toepassen in mijn werkzaamheden: superfijn!

"Tijdens het kerntraject GRIP! heb ik (praktische) vaardigheden opgedaan waar ik de rest van mijn carrière profijt van ga hebben!"

Frederieke Sedee

Adviseur OchtendMensen

Project-, proces- en programmamanagement: zoek de verschillen

Naast de meer praktische vaardigheden wordt in het kerntraject GRIP! veel aandacht besteed aan verschillende werkvormen, zoals project-, proces- en programmamanagement. In de praktijk worden deze begrippen soms door elkaar heen gebruikt. De verschillen zijn bovendien niet altijd voor iedereen even duidelijk. Gedurende een aantal weken stond bij GRIP! telkens één van deze vormen centraal.

Veelal begon de opleidingsdag met een meer theoretische toelichting op een werkvorm. Hierbij werd ook veel aandacht besteed aan de manier waarop je de werkvorm het beste toe kan passen in de praktijk. In de middag konden we vervolgens de opgedane inzichten zelf toepassen in verschillende casussen. Zo hielden we ons in kleine groepjes bezig met een casus over het toekomstbestendig maken van de Veluwse vakantieparken. Vanuit de theorie van programmamanagement hebben we dit vraagstuk benaderd en gekaderd. Door deze combinatie van theorie en praktische toepassing blijft de opgedane kennis beter hangen. Bovendien zorgt dit ervoor dat je leert hoe je deze kennis toe kunt passen in je eigen opdrachten.

Aanleren algemene vaardigheden én aandacht voor persoonlijke leervragen

Tijdens het kerntraject GRIP! doe je als jonge professional niet alleen veel algemene kennis en vaardigheden op, maar je leert ook meer over jezelf. Tijdens dit opleidingstraject werkt iedere adviseur namelijk ook aan een eigen, individuele leervraag. Deze leervraag kan gericht zijn op je opdracht, maar kan ook meer algemeen van aard zijn.

Mijn leervraag besprak ik zowel met een professionele trainer als met de andere deelnemers. Het zoeken naar inzicht in mijn leervraag liep door het hele opleidingstraject heen, en mijn opgedane inzichten kon ik direct toepassen in de praktijk. Nieuwe vragen die opkwamen konden ook gelijk worden voorgelegd tijdens de training. Voor mij was het een unieke mogelijkheid en ontzettend leerzaam om zo bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling als adviseur!

Wil je meer weten over solliciteren of werken en leren bij OchtendMensen, neem dan contact op. En meer over solliciteren of je inschrijven voor onze inhousedag lees je hier.

Ben je al aan het werk, maar mis je een deel reflectie? De OchtendMensen-opleiding staat ook open voor jonge professionals uit andere organisaties. Ook de junior-adviseurs van onze moederorganisatie TwynstraGudde volgen ons opleidingstraject. Wil je meer weten over deze mogelijkheid? Neem dan contact met op met onze Talentmanager Andrea Tempelman!

Onderdeel van TwynstraGudde