Menu

Klimaat & Duurzaamheid

Duurzame bouw

In Nederland hebben we zowel een grote bouwopgave als grote ambities om te verduurzamen. Aangezien de bouwsector verantwoordelijk is voor bijna 40% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot, biedt dit een mooie kans om deze twee uitdagingen te combineren in duurzaam bouwen! Binnen duurzaam bouwen zijn wij ons gaan verdiepen in houtbouw, waarin veel duurzame potentie zit.


Hout: een geschikt duurzaam materiaal?

Om meer te weten te komen over hout als duurzaam bouwmateriaal hebben wij gesproken met experts en ervaringsdeskundigen op dit gebied. Waarom zouden we met hout bouwen? Welke projecten lopen al? Wat voor hindernissen zijn er voor het grootschalig bouwen met hout?

In onze whitepaper zetten wij de belangrijkste inzichten uit onze gesprekken met FSC Nederland, Ballast Nedam Development en De Bouwcampus op een rij aan de hand van de elementen van een transitiemodel: ombouwen, opbouwen en voortbouwen.

Ontvang de inzichten uit onze gesprekken met experts en verder onderzoek

Ben je benieuwd welke inzichten en tips over hout als duurzaam bouwmateriaal wij hebben gehaald uit gesprekken met de experts en aanvullend onderzoek? Laat dan hieronder je gegevens achter om onze whitepaper over houtbouw te ontvangen.Projecten

Neem contact op met Irene Veldman - Manager Klimaat & Duurzaamheid bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Irene een berichtje en zij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde