Menu
Werken bij OchtendMensen

Hoe word je een OchtendMens?

Hé, wat fijn dat je ons gevonden hebt! Wij zijn bij OchtendMensen namelijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Hieronder ontdek je of jij bij OchtendMensen past.

Spreekt het je aan? Schrijf je dan direct in voor onze inhousedag. Wie weet ben jij binnenkort één van onze nieuwe adviseurs en volg je een uitgebreid en persoonlijk driejarig opleidings- en ontwikkeltraject!

Aanmelden voor de inhousedag

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten en inhousedagen? Schrijf je dan in voor onze 'Werken bij OchtendMensen-nieuwsbrief'. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ben jij een OchtendMens?

Een OchtendMens is proactief, zelfstandig, ambitieus, analytisch, communicatief en reflectief. Een OchtendMens beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en heeft affiniteit met de thema’s en de transities waar wij aan werken! Ieder (Ochtend)Mens is uniek. Verschillen in achtergrond, persoonlijkheid en talenten omarmen wij. Deze verschillen versterken onze organisatie en ons werk voor opdrachtgevers.

Over diversiteit, inclusie en sociaal ondernemen

 

Dit is de missie van OchtendMensen

De maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen vragen nú om actie. OchtendMensen gelooft dat hier een nieuw soort leiderschap voor nodig is. Leiders die verbinden, met beide voeten in de maatschappij staan en er vol voor gaan. Bij OchtendMensen ontwikkelen we dit leiderschap door uitdagende opdrachten te combineren met een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. Ben jij daar klaar voor?

In de drie jaar dat je bij OchtendMensen werkt en je ontwikkelt, werk je vier dagen per week aan opdrachten bij de organisaties die voor grote maatschappelijke uitdagingen staan. De vijfde dag is gereserveerd voor ontwikkeling, opleiding en het samen runnen van OchtendMensen. Lees meer over onze organisatie:

Onze organisatie

Hier staat een OchtendMens voor op!

Bij OchtendMensen werken wij aan de thema’s Onderwijs, Bestuur & Samenleving, Klimaat & Duurzaamheid, Zorg & Gezondheid en Ruimte & Leefomgeving. Je kunt zelf kiezen of je specifiek binnen één thema wilt werken of dat je het juist interessant vindt om meerdere thema's te verkennen. 

Wij gaan aan de slag als projectmanager, adviseur, secretaris en omgevingsmanager. Dit doen wij voor opdrachtgevers waar wij trots op zijn.

In drie jaar tijd werk je bij verschillende opdrachtgevers en vervul je verschillende rollen. Bij elke organisatie en in elke rol groei je als professional en ontdek je hoe jij leiderschap kunt tonen in de maatschappelijke uitdagingen waar we aan werken. Jouw snelle ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt doordat we jouw ervaringen koppelen aan de begeleiding en de opleiding vanuit OchtendMensen. Lees hier meer over onze opleiding:

Onze opleiding

Ons aanbod aan jou

Je bent natuurlijk benieuwd wat je er precies voor terugkrijgt als je bij OchtendMensen aan de slag gaat. We hebben het hieronder uitgebreid voor je op een rijtje gezet. Goed om te weten: de arbeidsvoorwaarden zijn voor alle starters bij OchtendMensen hetzelfde.

Beloning

Inkomen per maand

Bruto fulltime salaris per maand € 2.600. Netto fulltime salaris per maand ca. € 2.315, bestaande uit:

  • Netto-salaris ca. € 2.260
  • Thuiswerkvergoeding € 20
  • Internetvergoeding € 35

Pensioen

Bij OchtendMensen ontvang je een volledig premievrij pensioen. Dit betekent dat OchtendMensen je volledige pensioenpremie betaalt; deze bedraagt afhankelijk van je leeftijd ca. € 130 per maand.

Je netto-beloningspakket teruggerekend per maand

Bruto-salaris € 2.600
Netto-salaris € 2.260
Thuiswerkvergoeding € 20
Internetvergoeding  € 35
Flexibele beloning  € 282
Vakantiegeld  € 130
Pensioenpremie  € 130
Totaal netto-beloningspakket € 2.857

 

Dit overzicht dient ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vakantietoeslag

Vakantietoeslag van 8,33% in mei = een gemiddeld bruto-maandsalaris.

Driejarig opleidingstraject

Je volgt een driejarig opleidingstraject ter waarde van € 20.000 en gemiddeld 20 opleidingsdagen per jaar. Dat betekent dat wij per maand ca. € 550 investeren in jouw ontwikkeling. Onze opleiding bestaat uit drie Kerntrajecten (Grip, Leren adviseren en Roots), Leerateliers, Masterclasses en Hardskills. Daarnaast krijg je ook 10 dagen vrije opleidingstijd en een bijpassend budget om invulling te geven aan het bouwen van je eigen profiel.

Flexibele beloning

Maximaal twee bruto-maandsalarissen flexibele beloning per jaar, afhankelijk van het behaalde jaarresultaat van OchtendMensen. Uitkering vindt plaats rond de maand maart van het volgende kalenderjaar. De afgelopen vier jaar heeft OchtendMensen deze flexibele beloning maximaal uit kunnen keren.

Bonussen

Wij werken met een bonussysteem waarmee jij extra beloningen kunt verdienen: Als er via jouw netwerk een nieuw OchtendMens in dienst komt of als het jou lukt je opdracht uit te breiden, over te dragen aan een collega of een nieuwe opdracht te acquireren, keren we een bonus aan je uit.

Overige arbeidsvoorwaarden

1 / 9.

Jaarlijkse salarisgroei

Na ieder jaar maak je een salarisstap van tussen de 3% en 9%, afhankelijk van je functioneren. De gemiddelde salarisgroei ligt op 7%.

2 / 9.

NS Business Card

Je ontvangt een NS Business Card waarmee je van maandag tot en met vrijdag kunt reizen met alle openbaar vervoer en OV-fiets.

3 / 9.

Vakantiedagen en flexibiliteit

Per jaar heb je – naast de reguliere vrije feestdagen – 28 vakantiedagen. Je hebt de mogelijkheid 5 vakantiedagen bij te kopen, en de mogelijkheid 5 vakantiedagen mee te nemen naar een volgend jaar.

Je krijgt de ruimte om je tijd en werkdagen zo in te richten dat ze passen bij de voor jou beste werk-privé balans.

4 / 9.

Laptop, telefoon en thuiswerkmeubilair

Je krijgt van ons een laptop en een mobiele telefoon (waarbij wij vanuit duurzaamheidsoogpunt de Fairphone als voorkeurstelefoon aanbieden) met een ruim telefoonabonnement. ‘Bring your own device’ met een vergoeding van ons is ook mogelijk.

Wij stimuleren hybride werken: bij je opdrachtgever, bij ons op kantoor in Amersfoort of Den Haag of thuis. Om een arbo-verantwoorde thuiswerkplek voor je te faciliteren, ontvang je een budget van € 750,-- waarmee je in onze webshop verschillende items kunt kiezen en thuis laten afleveren. Denk hierbij onder meer aan een beeldscherm met toetsenbord, bureaustoel en bureau (diverse kleuren en maten beschikbaar).

5 / 9.

Persoonlijke coaching en begeleiding

Onze Talentmanager ondersteunt jou bij het bepalen en behalen van je leerdoelen, en is jouw coach in persoonlijke reflectie en ontwikkeling.

Daarnaast staan jouw businessmanager en jouw buddy (ouderejaars adviseur) gedurende jouw hele ontwikkeltraject achter en naast jou.

6 / 9.

Brede ontwikkeling

Met elkaar runnen en ontwikkelen we het bedrijf OchtendMensen. Dit biedt jou de mogelijkheid om jezelf ook te ontwikkelen op onze bedrijfsvoeringsthema’s, zoals marketing & sales, werving & selectie, kwaliteit, opleidingen, diversiteit, duurzaamheid en organisatie van evenementen.

7 / 9.

Collega's: om van te leren en het leuk mee te hebben

Je maakt deel uit van een enorm toffe groep collega’s die in dezelfde fase van hun leven en carrière zitten als jij.

Je profiteert mee van de expertise en professionaliteit van onze leuke en interessante collega’s van TwynstraGudde. Wij hebben onze huisvesting in het nieuwe pand van TwynstraGudde in de Nieuwe Stad in Amersfoort.

Je gaat genieten van heel veel leuke, sportieve, gezellige en feestelijke bijeenkomsten, lunches en borrels met alle OchtendMensen, en een jaarlijkse groepsreis. Deze bijeenkomsten worden bedacht en georganiseerd door jou en je collega’s. Dus je hebt grote invloed op welke leuke dingen we met elkaar doen.

8 / 9.

De beste opstap naar de rest van je loopbaan

In je drie jaar bij OchtendMensen doe je een breed scala aan opdrachten bij verschillende opdrachtgevers en vanuit verschillende rollen. In je tijd als OchtendMens bouw je een indrukwekkend CV op. Daarmee kun je in je tijd na OchtendMensen alle kanten op. Of je nou aan de slag wilt bij TwynstraGudde, bij een opdrachtgever die goed bevallen is of geheel ergens anders.

De ervaring leert dat onze OchtendMensen na hun drie jaar opleiding en ontwikkeling snel en makkelijk een mooie nieuwe uitdaging vinden.

9 / 9.

Inwerktraject

Maar vooral en allereerst krijg je als je bij OchtendMensen start een warm welkom en een uitgebreid en professioneel inwerktraject, waardoor je je binnen de kortste keren thuis voelt.

Aanmelden voor de inhousedag

Benieuwd wat onze adviseurs vertellen over werken bij OchtendMensen?

Neem contact op met Stéphanie Luijks, Werving & Selectie Coördinator

Wil je meer weten over werken bij OchtendMensen of ons selectietraject?

Stuur Stéphanie een berichtje met jouw vraag!

Onderdeel van TwynstraGudde