Menu

Klimaat & Duurzaamheid

Klimaatadaptatie in de stad

Het veranderende klimaat heeft veel impact op het leven in de stad. We krijgen te maken met hittestress, droogte en wateroverlast. Daarom passen we klimaatadaptatie toe: aanpassingen aan de fysieke ruimte om de risico’s van een veranderend klimaat te verminderen. Op die manier houden we onze omgeving leefbaar voor mens en dier.


Innovatieve oplossingen voor klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie vraagt om innovatieve oplossingen. Hiervoor hebben we gekeken naar het hink-stap-sprong-model: hét model om de grootschalige toepassing van integrale en complexe klimaatadaptieve innovaties te versnellen. In dit model worden innovaties ontwikkeld in fieldlabs, getest in living labs en vervolgens opgeschaald en breed geïmplementeerd.

We hebben gesproken met experts en ervaringsdeskundigen en onze inzichten verwerkt in een infographic. In deze infographic nemen we je mee door alle drie de fases van het model, laten we zien welke partijen hierbij een belangrijke rol spelen en wat er nodig is om het model succesvol te doorlopen.

Ben je benieuwd welke inzichten en tips wij hebben gehaald uit gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen? Schrijf je dan nu hieronder in om de infographic over klimaatadaptatie in de stad te ontvangen.Projecten

Neem contact op met Irene Veldman - Manager Klimaat & Duurzaamheid bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Irene een berichtje en zij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde