Menu

Klimaat & Duurzaamheid

Netcongestie

De energietransitie is in volle gang. Vraag naar en aanbod van elektriciteit nemen enorm toe, met als gevolg dat het elektriciteitsnetwerk moet worden uitgebreid. Op veel plekken in Nederland kunnen deze uitbreidingen van de infrastructuur de toename in elektriciteitsgebruik niet bijbenen, wat tot netcongestie leidt. Dit betekent dat de maximale belastbaarheid van het elektriciteitsnet is bereikt, waardoor nieuwe klanten niet kunnen worden aangesloten op het net. Dit heeft een grote impact, omdat het de voortgang van de energietransitie in de weg staat.


Netcongestie

OchtendMensen faciliteert graag de discussie over dit type complexe vraagstukken. Op 14 april organiseerden onze adviseurs Zeb Holthuis, Alexandra Kist en Maartje Hintzen daarom een bijeenkomst om met netbeheerders, een Regionale Energie Strategie (RES)-regio en gemeenten het gesprek aan te gaan. Liander, Netbeheer NL, RES Drenthe, de gemeente Amsterdam en OchtendMensen/TwynstraGudde hebben tijdens deze bijeenkomst gezamenlijk uitdagingen en ‘best practices’ met elkaar uitgewisseld.  

 

Ontvang de inzichten uit onze gesprekken met experts

Ben je benieuwd welke inzichten en tips uit deze gesprekken naar voren zijn gekomen? Laat dan hieronder je gegevens achter om onze infographic over netcongestie te ontvangen en ontdek welke vijf lessen OchtendMensen heeft opgesteld over hoe we wereldkampioen netbeheer worden!Neem contact op met Irene Veldman - Manager Klimaat & Duurzaamheid bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Irene een berichtje en zij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde