Menu

OchtendMensen-nieuws

Een ruimtelijke studie; en dan júist bij Ochtend­Mensen!

Datum 27-10-2022
Een ruimtelijke studie; en dan júist bij Ochtend­Mensen!

Op het eerste gezicht lijkt het niet het meest logisch. Met een ruimtelijke studie gaan werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met organisatieadvies in de breedste zin van het woord. Maar er zijn genoeg redenen om dit juist wél te doen. Onze adviseurs Tamara Koekkoek en Jeroen Ubels vertellen in deze blog waarom zij voor OchtendMensen hebben gekozen.

Het profiel van Jeroen en Tamara

Jeroen Ubels

Bachelor: Bouwkunde, TU Delft

Master: Architecture, TU Delft

Waarom deze studies? Deze studies waren voor mij een mooie combinatie van maatschappelijke betrokkenheid, technisch inzicht, kritisch leren kijken en het opdoen van ontwerpvaardigheden.

Afstudeeronderzoek: Mijn afstudeeronderzoek ging over een stedelijk ontwerp voor Rome waarin ik een voorstel deed om tien kerken te herbestemmen tot een tweedehandsmarkt voor religieuze artikelen.

Hoe lang bij OchtendMensen? In dienst sinds november 2020.

Huidige projecten: Junior-projectleider bij gebiedsontwikkeling Green Park Aalsmeer en programmaondersteuner bij de eenheid Wegen en Kanalen bij de provincie Overijssel.

Interesses: Architectuur, zeilen, geluidstechniek, muziek, politiek, natuur.

Tamara Koekkoek

Bachelor: Gezondheid & Maatschappij, Wageningen University & Research

Master: Sociale Planologie, Rijksuniversiteit Groningen

Waarom deze studies? Ik heb gekozen voor een combinatie van deze studies uit fascinatie voor het (gezondheids)gedrag van mensen en hoe de fysieke leefomgeving hierop van invloed is.

Afstudeeronderzoek: In mijn afstudeeronderzoek richtte ik mij op de rol van rentmeesterschap wat betreft zorg voor het milieu in groene stedelijke burgerinitiatieven.

Hoe lang bij OchtendMensen? In dienst sinds april 2021.

Huidige projecten: Projectondersteuner stelseloptimalisatie medische rijgeschiktheid bij het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Interesses: Stakeholdermanagement, duurzaamheid, fietsen, natuur, kunst, politiek.

Waarom hebben jullie voor OchtendMensen gekozen?

Jeroen: “Na mijn studie merkte ik dat bepaalde zaken in de architectuurpraktijk toch niet zo goed aansloten bij mij. Ik merkte dat mijn passie meer lag bij de kritische houding en het strategische en conceptuele niveau, in plaats van dat ik echt mooie gebouwen wilde uitwerken.

Dankzij deze studie wist ik wel dat ik graag voor de publieke sector wilde werken. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een functie die mij juist veel nieuws kon leren. Waar ik mijn vaardigheden nog verder zou kunnen verbreden, in plaats van dat ik al snel een specialist zou worden. Dat heb ik bij OchtendMensen zeker gevonden.”

Tamara: “Al vroeg tijdens mijn studie wist ik dat ik graag voor een maatschappelijk betrokken organisatie wilde werken. Of ik mezelf liever zag werken bij een gemeente of ingenieursbureau, daar was ik nog niet over uit. Ik wilde verschillende organisaties beter van binnen leren kennen. Ook stond buiten kijf dat ik me graag wilde bezighouden met ruimtelijke vraagstukken. Bij OchtendMensen heb ik een plek gevonden waar ik mij onder andere met deze aspecten kan bezighouden.”

Wat voor nieuws leren jullie dan bij OchtendMensen en wat voegen jullie juist toe?

Jeroen: “Bij OchtendMensen leer je eigenlijk alles om uiteindelijk zelf projecten te kunnen leiden in organisaties die actief zijn in de publieke sector. Ik leer alle vaardigheden om bij die organisaties echt dingen voor elkaar te kunnen krijgen. Je leert bijvoorbeeld hoe organisaties in elkaar steken en hoe besluitvorming tot stand komt. Tegelijkertijd ontdek ik waar ik mijn ideeën kan inzetten om bijvoorbeeld de uitvoering van een subsidieregeling soepeler te laten verlopen. Voor mij is dat een heel waardevolle verbreding van de vaardigheden die ik meeneem vanuit mijn studie.

Wat ik in mijn studie heb geleerd, komt juist weer terug op verrassende momenten. Mijn kritische houding en kennis van de fysieke omgeving zorgen er juist voor dat ik in de rollen die ik krijg al snel begrijp wat er aan de hand is.”

Tamara: “Als OchtendMens leer ik hoe ik een project of programma van kop tot staart in goede banen leid, met aandacht voor mij als persoon. Wat kan ik al goed en waar wil ik mezelf verder in ontwikkelen? Als aanvulling op de academische vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens mijn studie, leer ik nu beter impact te maken in mijn rol. Dit doe ik door in te zetten op mijn sterke punten, zoals mijn plannings- en organiseervermogen. Daarnaast blijf ik graag reflecteren op het projectproces om mijzelf te blijven ontwikkelen als adviseur.

Door mijn studieachtergrond ben ik gewend om vraagstukken vanuit een brede ruimtelijke en sociaalwetenschappelijke bril te bezien. In een opdracht helpt dit mij om het grotere plaatje te blijven zien en in brede oplossingsrichtingen te denken.”

Waarom zou iedereen bij OchtendMensen moeten solliciteren?

Jeroen: “Omdat je hier in drie jaar leert hoe je in onze maatschappij het verschil kunt maken. Met jouw unieke set aan vaardigheden en interesses!”

Tamara: “OchtendMensen biedt je de kans om na te denken over de ruimtelijke vraagstukken van de toekomst, maar ook over jouw eigen toekomst. Van wat voor opdrachten en rollen krijg ik energie? Ruimte genoeg om zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak te blijven groeien!”

Ben jij nieuwsgierig naar OchtendMensen en wil je meer weten over het werken bij OchtendMensen? Aarzel niet om eens nader kennis te maken met Jeroen of Tamara, of reageer direct op één van onze doorlopende vacatures.

“OchtendMensen biedt je de kans om na te denken over de ruimtelijke vraagstukken van de toekomst, maar ook over jouw eigen toekomst."

Tamara Koekkoek

Adviseur OchtendMensen
Onderdeel van TwynstraGudde