Menu

OchtendMensen-nieuws

OchtendMensen zet zich in voor Oekraïne

Datum 01-03-2022
OchtendMensen zet zich in voor Oekraïne

 

Maart 2022

De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal diep. Daarom heeft OchtendMensen drie van haar adviseurs vrijgemaakt die zich – om niet – bezig houden met de gevolgen van de oorlog. 

Opvang van Oekraïense vluchtelingen met een handicap

Onze adviseurs Jill Ober en Maartje Hintzen zijn tijdelijk aangesloten bij het programmateam SOFT Tulip for Ukraine. De stichting SOFT Tulip for Ukraine zet zich in voor de opvang en bescherming van Oekraïense vluchtelingen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Dit doet de stichting in samenwerking met zorginstellingen Parnassia Groep, Pameijer, Lelie Zorgroep en Cordaan. Deze hulp bestaat tijdelijke huisvesting inregelen en mensen voorzien in noodzakelijke en specialistische spullen die niet meer voorhanden zijn. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan gehandicapte mensen die in Oekraïne blijven.

Jill en Maartje houden zich bezig met de organisatorische en logistieke kant van de opvang en proberen structuur aan te brengen binnen het programma. Onze adviseurs zijn hiervoor in goed overleg met hun opdrachtgevers uit hun opdrachten vrijgemaakt.

Meer informatie over SOFT Tulip voor Ukraine vind je op https://www.softtulipforukraine.nl/.

Online platform voor contact tussen Oekraïense vluchtelingen en Europese burgers

Adviseur Tim Scherpenzeel en manager Hans Verheijde zetten zich in voor het online platform Host4Ukraine. Op dit platform worden Oekraïense vluchtelingen die zoeken naar een veilige slaapplaats gekoppeld aan Europese burgers die een slaapplaats aanbieden. Het platform faciliteert direct contact tussen de Oekraïense vluchtelingen en de Europese burgers, waardoor er geen sprake is van een tussenpersoon/-organisatie. Hiermee wordt veel tijd bespaard en blijkt Host4Ukraine een effectief platform.

De vraag naar slaapplaatsen op dit platform blijft maar groeien, terwijl het aanbod stagneert. Tim en Hans zijn daarom bezig om de naamsbekendheid van het platform Host4Ukraine in Nederland te vergroten, om zo uiteindelijk zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen via dit platform een veilige slaapplaats te bieden.

Meer informatie over Host4Ukraine vind je op https://www.host4ukraine.com.

Jill-Tim-Maartje-1-1024x473-1

V.l.n.r. Jill Ober, Tim Scherpenzeel en Maartje Hintzen

 

SOFT Tulip blijft ondertussen gezinnen in de Oekraïne steunen die daar zijn gebleven of niet weg kunnen. Het is mogelijk om SOFT Tulip te ondersteunen door middel van een donatie. Het rekeningnummer van de Stichting SOFT Tulip, Den Haag, is NL32 FVLB 0699610001 (IBAN). Geld is nu heel hard nodig om hun projecten in bijna alle grote steden in Oekraïne te ondersteunen. Jouw bijdrage komt direct bij gezinnen in Oekraïne terecht.

Mensen die Oekraïens of Russisch spreken en willen helpen, kunnen contact opnemen via 020-8860020 of info@softtulipforukraine.nl.

​​​​​​​Wil je een slaapplaats aanbieden aan een Oekraïense vluchteling via Host4Ukraine? Geef je dan hier op.

 

Onderdeel van TwynstraGudde