Menu

# Project - Klimaat & Duurzaamheid

Projectmedewerker RES-Routekaart Drenthe

Opdrachtgever RES Drenthe
Rol Projectmanager
Thema Klimaat & Duurzaamheid
Adviseur Alexandra Kist
Projectmedewerker RES-Routekaart Drenthe

Opwek van hernieuwbare elektriciteit

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 minimaal 35 terawattuur aan hernieuwbare energie wordt geproduceerd in Nederland. De verschillende Regionale Energiestrategie-regio’s (RES-regio's) hebben ambities uitgesproken over de realisatie hiervan. Zo ook de RES Drenthe, die meer hernieuwbare elektriciteit wil opwekken door windenergie en zonne-energie op land en op dak. Hiervoor moeten veel nieuwe projecten worden gerealiseerd en moet er stevig worden geïnvesteerd in de energie-infrastructuur door de netbeheerders. Dit vraagt om samenwerking tussen gemeenten, provincie, netbeheerders en projectontwikkelaars.

In opdracht van de provincie Drenthe is OchtendMensen-adviseur Alexandra Kist betrokken bij de ontwikkeling van een visuele Routekaart. Hierin komt voor alle hernieuwbare elektriciteit (HE)-projecten te staan waar en wanneer deze op het netwerk worden aangesloten.

“Als projectmedewerker heb ik een coördinerende rol en ontwikkel ik een visuele Routekaart op basis van interviews met stakeholders”

Alexandra Kist

Adviseur OchtendMensen

Projectmedewerker: coördineren, contact met stakeholders en werken aan draagvlak

Als projectmedewerker is Alexandra samen met de projectleider verantwoordelijk voor het opleveren van de Routekaart. Zij is zowel coördinerend als inhoudelijk betrokken bij het proces. Enerzijds stuurt zij op de planning en organiseert zij afspraken. Anderzijds is Alexandra verantwoordelijk voor het afnemen en verwerken van interviews met stakeholders. In deze gesprekken identificeert zij knelpunten en mogelijke oplossingen voor de realisatie van de ambitie van de RES Drenthe. Op basis hiervan stelt Alexandra samen met de projectgroep een afwegingskader op. Deze bepaalt de voorkeursvolgorde van HE-projecten voor uitvoering en realisatie van de RES.

Gedurende het proces onderhoudt Alexandra nauw contact met de stakeholders om hen geïnformeerd te houden en draagvlak te creëren voor de Routekaart. Alexandra zorgt dat deze voorkeursvolgorde visueel wordt gemaakt in een Routekaart. Op deze manier stemt de Routekaart de samenhang, planning en programmering tussen netinvesteringen en realisatie van hernieuwbare elektriciteitsopwekking af.

 
Alexandra_1lichtblauw

Succesvolle oplevering Routekaart

Alexandra draagt bij aan een succesvolle oplevering van de Routekaart door belangen van stakeholders in kaart te brengen, te werken aan draagvlak en mee te denken aan oplossingen. Zij zorgt voor structuur en strakke planning in het proces en heldere communicatie. Alexandra had geen ervaring op het gebied van de opwek van hernieuwbare elektriciteit en heeft zich in korte tijd de informatie eigen gemaakt.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op het gebied van Klimaat & Duurzaamheid.

 

 

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Neem contact op met Irene Veldman, businessmanager

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Irene een berichtje en ze neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde