Menu

Zorg & Gezondheid

Preventie


Het Nationaal Preventieakkoord: van de beleidstafel naar verandering in de praktijk 

In 2018 is het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Dit akkoord bevat afspraken over de aanpak van verreweg de grootste oorzaken van ziektelast in Nederland: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Met dit akkoord wordt preventie een gedeelde verantwoordelijkheid van vele partijen, onder andere van gemeenten en GGD’en.  

Om te onderzoeken hoe het Nationale Preventieakkoord vier jaar later wordt aangepakt, zijn de jonge professionals van OchtendMensen in gesprek gegaan met drie gemeenten en één GGD. Tijdens deze gesprekken is onder andere gefocust op de totstandkoming van het Preventieakkoord en de gekozen aanpak. Hierbij was speciaal aandacht voor de implementatie: hoe zorg je ervoor dat de opgeschreven plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd in de praktijk? 

Ben je benieuwd wat er uit deze gesprekken is gekomen? Wil je weten hoe gemeenten de opgeschreven plannen implementeren? Waar lopen zij tegen aan en wat zijn succesfactoren?    

Ontvang de inzichten uit ons onderzoek  naar de implementatie van preventieakkoorden  

Schrijf je hieronder in voor ons artikel met inzichten en tips die voortkwamen uit onze gesprekken met gemeenten en de GGD. Je ontvangt deze direct in je mailbox. 


Stuur mij de whitepaper over de implementatie van preventieakkoorden

Neem contact op met Roos Thijssen - Manager Zorg & Gezondheid bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Roos een berichtje en ze neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde