Menu

Ruimte & Leefomgeving

Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit is een thema waarbij mensen verschillende associaties hebben: voor de één is het een manier om de infrastructuur te ontlasten, voor de ander een belangrijke factor in het behalen van onze klimaatdoelen. Vanuit OchtendMensen vonden wij het daarom van belang om duiding te geven aan de vraag: wat wordt er precies bedoeld met duurzame mobiliteit? En waar moeten we rekening mee houden bij het inrichten van een duurzaam (vervoers)systeem?


Duurzame mobiliteit – OchtendMensen neemt je mee langs drie thema’s

Mobiliteit in de wijk

Om duurzame mobiliteit verder te verkennen, gingen onze adviseurs Ruimte & Leefomgeving in gesprek met Marco te Brömmelstroet: associate professor Urban Planning bij de Universiteit van Amsterdam en co-auteur van het boek ‘Het recht van de snelste’. Dit gesprek voerden ze aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk: de ontwikkeling van Merwede in Utrecht; een nieuwe stadswijk waarbij duurzame mobiliteit hoog in het vaandel staat.

Benieuwd naar wat Marco ze vertelde? Lees hier het hele artikel: De fiets­pro­fessor over mo­bili­teit in de wijk.

Net­­­werk­­­­bewe­­ging & duur­za­­me mobili­teit

Vanuit het fenomeen ‘Ontbijtpraktijken’ nodigt OchtendMensen professionals uit om hun praktijkervaring en inzichten over een bepaald maatschappelijk vraagstuk te delen. Zo ook Hugo Houppermans, directeur van Anders Reizen. Aan de hand van drie vragen ontdekten de adviseurs van Ruimte & Leefomgeving wat de succesfactoren achter een geslaagde coalitiebeweging met veel betrokkenen zijn.

Klik hier om het hele artikel over deze Ontbijtpraktijk te lezen.

Lessen voor een succes­volle mobili­teits­transitie

Tot slot vroegen onze adviseurs van Ruimte & Leefomgeving verschillende experts wat er volgens hen nodig is voor de transitie naar een duurzaam mobiliteitssysteem. Patricia Bakker deelde haar ervaring als senior content marketeer bij ANWB. Vanuit adviesbureau TwynstraGudde spraken we met Jan Willem de Kleuver en Jos Kalfsbeek, respectievelijk senior-adviseur en partner Mobiliteit & Infrastructuur. Ten slotte deelde ondernemer Wouter de Valk zijn inzichten. Wouter is oprichter van Livemobility, een bedrijf dat software ontwikkelt om zakelijke reisbewegingen door middel van data inzichtelijk te maken.

Benieuwd naar de inzichten die wij door deze experts hebben opgedaan? Klik hier voor het hele artikel.


Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Vul je gegevens in, dan sturen wij jou elk kwartaal de nieuwsbrief van Ruimte & Leefomgeving toe!

Neem contact op met Albert Pansier - Manager Ruimte & Leefomgeving bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Albert een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde