Menu

Ruimte & Leefomgeving

De gezonde stad van de toekomst

Het leven in de stad bepaalt onbewust een groot deel van onze gezondheid: 74% van de Nederlandse burgers woont in stedelijk gebied.

Welke grote gezondheidsuitdagingen zijn er in de stad? En hoe kunnen we de stad zo inrichten dat bewoners zich hier prettig voelen en worden verleid tot gezond gedrag? 

OchtendMensen zocht naar de grootste uitdagingen én oplossingen voor de gezonde stad. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees verder en download onze poster.


OchtendMensen in gesprek met vier experts over de grootste uitdagingen én oplossingen in het stedelijk gebied

Bijna driekwart van de Nederlandse bevolking woont in stedelijke gebieden. Niet verrassend, gezien de nabijheid van vele voorzieningen zoals werk, sociale contacten en horeca. Wonen in de stad brengt naast vele voordelen ook uitdagingen met zich mee die een grote impact hebben op de gezondheid van de inwoners. Overheidspartijen zijn dan ook al geruime tijd bezig met het vinden van oplossingen voor deze uitdagingen binnen het stedelijk gebied. 

Om te onderzoeken welke maatregelen oplossingen kunnen bieden voor gezondheidsuitdagingen binnen het stedelijk gebied, zijn adviseurs van OchtendMensen met een achtergrond in zorg, klimaat of duurzaamheid in gesprek gegaan met vier experts over de gezonde stad. 

Ben jij benieuwd wat er volgens deze experts (on)gezond is aan het wonen in een stad? Wat de grootste gezondheidsuitdagingen in de stad zijn? En hoe we de stad zo kunnen inrichten dat bewoners zich er prettig voelen en worden gestimuleerd tot gezond gedrag? Schrijf je in en download de poster!


Meer informatie

Benieuwd naar de gezonde stad van de toekomst?

Neem contact op met Albert Pansier - Manager Ruimte & Leefomgeving bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Albert een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde