Menu

OchtendMensen-nieuws

15 jaar Ochtend­Mensen: dat moet worden gevierd

Datum 01-02-2023
15 jaar Ochtend­Mensen: dat moet worden gevierd

Door Maaike Heijdenrijk en Tess van den Berg, adviseurs bij OchtendMensen

Het jaar 2022 is een speciaal jaar voor OchtendMensen: we vieren namelijk ons 15-jarig jubileum.

Bij deze mijlpaal van 15 jaar kon een groot feest natuurlijk niet uitblijven. Eind juni was het zover: alle huidige OchtendMensen en bijna 60 alumni verzamelden zich bij het stadsstrand van Zandfoort aan de Eem naast ons pand in Amersfoort. Een mooie kans voor onze huidige jonge professionals en onze alumni om ervaringen uit te wisselen.

En wát was het een topavond! Met als thema ‘15 jaar’ draaide de DJ hitjes uit de tijd dat je zelf 15 was. Er werden Flügel en andere foute kroegdrankjes uit je pubertijd geserveerd voor de liefhebber. Je kon tattoos laten zetten met ons mooie logo. De photobooth werd heel druk bezocht. En zelfs een potje limbodansen werd niemand bespaard. Daarnaast was er alle ruimte om – onder het genot van een zomers tapasbuffet en een dessert van de Italiaanse ijscokar – kennis te maken met iedereen die voor of juist ver na jou aan het werk-leertraject begonnen is.

15 jaar OM 1

In gesprek met OchtendMensen-alumni

We concludeerden tijdens ons feest dat de afgelopen 15 jaar weinig veranderd is aan het type jonge professional dat bij OchtendMensen zijn carrière start. Alle huidige en voormalige OchtendMensen zijn ambitieus, ondernemend, zelfstandig en communicatief sterk. Het grootste verschil door de jaren heen zit hem in de formaliteit die we uitstralen: donkere pakken, kokerrokken en stropdassen zijn vervangen door kleurrijker outfits die ieders persoonlijkheid onderstrepen. Uit de gesprekken werd al snel duidelijk dat de kernwaarden en cultuur in de basis hetzelfde zijn gebleven. De gezelligheid met collega’s in dezelfde levensfase, in combinatie met een sterke focus op persoonlijke groei en ontwikkeling werden door iedereen genoemd als meest waardevolle ervaringen uit hun OchtendMensen-tijd.

Die binding met collega’s blijkt ook maar weer uit het feit dat veel lichtingen oud-OchtendMensen elkaar nog regelmatig opzoeken: ze doen etentjes en zelfs vakanties samen.

Vraag je de alumni naar hun beste herinneringen, dan wordt altijd SummerCourse genoemd. Vanaf de oprichting gaan alle OchtendMensen jaarlijks een paar dagen met elkaar op pad. Onze jonge adviseurs bedenken en organiseren dit weekend zelf. Het is altijd een combinatie van een leerzaam, actief, maar vooral ook heel gezellig weekend waarin je elkaar heel veel beter leert kennen. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld gaan Skutsje-zeilen en hebben we leiderschapstraining van commando’s gekregen. En de allereerste SummerCourse vond zelfs plaats in Istanbul, hoorden we van de eerste lichting OchtendMensen.

Als beginnende adviseur bij OchtendMensen horen we van de alumni vaak dat we moeten genieten van onze juniorrol. En dat we ook vooral gebruik moeten maken van alle kansen die ons geboden worden om ons breed te ontwikkelen en te leren bij veel verschillende bedrijven en in verschillende rollen. De alumni kijken allemaal terug op een waardevolle tijd waar ze ook jaren later nog profijt van hebben.

15 jaar OM 2

Dansen met de directeur

Na het buffet en bijpraten, barstte het feest op de dansvloer goed los. En dan dansen zeker niet alleen de adviseurs, maar ook de directeur, alle managers en de backoffice zijn in volle actie op de dansvloer terug te vinden. Dit is ook één van de dingen die in de afgelopen 15 jaar gelijk is gebleven: we zijn een jonge, platte en nauwelijks hiërarchische organisatie die we met z’n allen runnen.

15 jaar OM 3

Al met al was het een fantastisch geslaagde avond. Dit was ons nooit gelukt zonder de Feestcommissie, bestaande uit adviseurs Melodi en Philip en onze office manager Annemarie. Ze hadden de sfeer er al weken van te voren inzitten door iedereen enthousiast te maken met teaserfilmpjes.

Uiteindelijk maken de mensen het feest, en dat zit bij OchtendMensen altijd goed.

Op naar de volgende 15 jaar met deze fijne en unieke club mensen!

 

Onderdeel van TwynstraGudde