Menu

OchtendMensen-nieuws

Buddy­traject Ochtend­Mensen en studenten ROC Amersfoort

Auteur OchtendMensen
Datum 27-10-2022
Buddy­traject Ochtend­Mensen en studenten ROC Amersfoort

Kansengelijkheid voor jongeren

Binnen OchtendMensen willen we, ook buiten onze betaalde opdrachten, maatschappelijke impact maken. Wij hebben hiervoor een maatschappelijk project opgezet rond het thema ‘kansengelijkheid voor jongeren’. Wij geloven dat de toekomstige generatie (gelijk)waardiger kansen moet krijgen. Wij – de jonge professionals van OchtendMensen – zijn ons zeer bewust dat wij in ons leven veel kansen hebben gekregen. Daar zijn wij dankbaar voor en wij willen graag anderen daarin laten delen.

Ons maatschappelijk project sluit aan bij de missie van OchtendMensen:

Wij zien dat de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen nu om actie vragen. Wij geloven dat hier een nieuw soort leiderschap voor nodig is van gedreven en resultaatgerichte leiders die verbinden.

Om te kunnen verbinden moet je met beide voeten in de maatschappij staan

Om daadwerkelijk te kunnen verbinden, moeten wij als jonge professionals ècht ons blikveld verruimen en met beide voeten in de maatschappij gaan staan…  

Wij startten ons maatschappelijk project met een buddytraject op het ROC Amersfoort. Tien adviseurs van OchtendMensen zijn gekoppeld aan een klas van tien studenten die net aan hun stage begonnen zijn. Acht maanden lang trekken de duo’s met elkaar op en ontmoeten elkaar op de stageplek en op het kantoor van TwynstraGudde (de thuisbasis van OchtendMensen). De studenten en adviseurs gaan met elkaar in gesprek over drijfveren, persoonlijke en professionele ontwikkeling; een uitwisseling van ervaringen en elkaar leren kennen en begrijpen.

Op 9 november hebben we op feestelijke wijze het buddyproject afgetrapt. Wij zijn door de studenten op het ROC warm ontvangen met zelfgemaakte hapjes. We kijken ontzettend uit naar het vervolg!

Meer over OchtendMensen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen lees je hier.

"Uitwisseling van ervaringen staat voor mij in dit buddytraject centraal. Ik vind het heel verrijkend om het perspectief van de ander te leren kennen, en hoop dat dat voor mijn buddymaatje net zo geldt."

Thijs Hofman

Adviseur OchtendMensen
Onderdeel van TwynstraGudde