Menu

OchtendMensen-nieuws

Diversity Day: Hoe vergroot OchtendMensen haar culturele diversiteit?

Datum 14-05-2024
Diversity Day: Hoe vergroot OchtendMensen haar culturele diversiteit?

21 mei 2024 is het de ‘World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development’. Tijdens deze dag wordt niet alleen de grote wereldwijde rijkdom aan verschillende culturen gevierd, maar wordt ook extra aandacht gegeven aan het belang van het voeren van het goede gesprek over culturele diversiteit. Dit gesprek voeren wij ook binnen OchtendMensen. Een recent uitgevoerd intern diversiteitsonderzoek (en een blik op de werknemerspagina op onze website) legde bloot dat wij nog stappen kunnen en vooral willen zetten naar een meer cultureel divers medewerkersbestand.

Waarom vinden we diversiteit belangrijk?

Bij Ochtendmensen willen wij een afspiegeling zijn van de maatschappij en hechten wij waarde aan de verschillen tussen personen om zo blijvend van elkaar te leren en onze blik te kunnen verbreden. Wij geloven in de verrijking van ons bureau met de werving van divers talent; niet alleen cultureel divers, maar bijvoorbeeld ook divers op vlakken als achtergrond, gender en geloofsovertuiging. Door binnen en buiten OchtendMensen met elkaar het gesprek aan te gaan, krijgen we meer oog voor verschillende standpunten en leren we deze beter te begrijpen en waarderen. In gesprek gaan buiten de eigen bubbel stelt OchtendMensen in staat om verbinding te maken met mensen, bruggen te bouwen tussen ideeën en hierdoor te helpen de grote maatschappelijke transities van de toekomst te versnellen.

Hoe pakken we het vergroten van diversiteit aan?

Het vergroten van diversiteit en inclusie gaat niet vanzelf. Voor meer diversiteit op onze werkvloer is ons Diversiteit en Inclusie- team gestart met het actief werven van jonge professionals met verschillende culturele achtergronden. Hier stellen wij onszelf de vragen: Wie zijn onze toekomstige collega’s en hoe bereik je hen? Welke verschillende wervingskanalen kunnen we gebruiken? Wat zoeken nieuwe werknemers in een potentiële werkgever? En hoe sluit je hier als bedrijf op aan? Door ons over dit soort vragen te buigen en hier actie op te nemen, hopen wij niet alleen stappen naar een cultureel diversere organisatie te zetten, maar verbreden wij als adviseurs ook onze kennis en kunde op het gebied van diversiteit en inclusie.

We leren hierin ook graag van anderen. Heb jij input voor ons op dit onderwerp? Laat het ons weten via een mail naar ellacordus@ochtendmensen.nl.

Neem contact op met Mark Leemans, directeur OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Mark een bericht en hij neemt contact met je op.

Onderdeel van TwynstraGudde