Menu

OchtendMensen-nieuws

Een zachte landing bij OchtendMensen

Auteur Ella Cordus
Datum 19-07-2023
Een zachte landing bij OchtendMensen

Door Ella Cordus, adviseur OchtendMensen sinds mei 2023

Beginnen aan een nieuwe baan is altijd spannend. Je bent enthousiast, maar je weet niet wat je precies moet verwachten. Je maakt je een voorstelling van je eerste dag, je eerste week, de inhoud van je werk en de sfeer op kantoor. Toch is het afwachten totdat je écht gaat beginnen, voor je weet wat je nou precies gaat doen.

Bij OchtendMensen is dat niet anders. Zeker omdat je werkt op opdrachtbasis kan de eerste periode overweldigend zijn: niet alleen maak je kennis met OchtendMensen, maar je gaat ook aan de slag bij je opdrachtgever. Zodoende deed ik mijn eerste week alles dubbel: twee keer een onboarding sessie, twee laptops ophalen, twee kantoren leren kennen, twee organisatiestructuren in me opnemen, twee sets nieuwe collega’s ontmoeten en twee verschillende treinen nemen naar twee verschillende werkplekken. Aan het eind van de week was ik uitgeput en vroeg ik me af hoe ik ooit alle verschillende namen zou moeten gaan onthouden.

Een warme ontvangst

Desalniettemin had ik een ontzettend leuke week gehad! Bij OchtendMensen starten het hele jaar door nieuwe collega’s en daar is de organisatie ook helemaal op ingericht. Het resultaat hiervan is dat je als nieuwe werknemer in de eerste paar weken direct heel warm ontvangen wordt: je wordt totaal niet aan je lot overgelaten. Doordeweeks zit iedereen bij de opdrachtgever en op vrijdag zijn alle collega’s samen op het kantoor in Amersfoort.

Bij binnenkomst ziet iedereen je zitten en komen je nieuwe collega’s langs om kennis te maken. Liters koffie en thee gaan er doorheen terwijl je kennismaakt met iedereen, en voor je het weet heb je Amersfoort leren kennen tijdens een van de vele wandelrondjes. 

Een ontspannen werksfeer

Ik merkte dat ik omringd werd door enthousiaste en actieve collega’s, wat zorgt voor een gedreven maar ontspannen werksfeer. Mijn eerste vrijdagen was ik echter totaal niet bezig met inhoudelijk werk, maar kon ik rustig met iedereen kennismaken, vragen stellen, de SharePoint omgeving doornemen en gewoon wennen.

Je krijgt alle tijd die je nodig hebt om te landen. Bij je start krijg je ook een buddy toegewezen. Dit vond ik heel fijn, omdat ik daarmee direct een aanspreekpunt onder mijn collega’s had. Mijn buddy nam me mee in wat praktische zaken, zoals het schrijven van uren en vakantie opnemen. Met mijn buddy kon ik fijn over mijn ervaringen in de eerste paar weken praten, en bovenal is het heel gezellig.

Dus: beginnen met een nieuwe baan is altijd spannend, maar bij OchtendMensen is er zo’n fijne sfeer en zo’n soepel onboardingtraject neergezet, dat ik je kan garanderen dat je op een prettige plek terecht komt!

"Ik vind het fijn dat ik alle tijd krijg om te wennen en goed op weg geholpen word tijdens de eerste weken."

Ella Cordus

Wil jij ook een zachte landing ervaren op onze werkvloer?
Kom kennismaken tijdens onze inhousedag!

Onderdeel van TwynstraGudde