Menu

OchtendMensen-nieuws

Lancering maatschappelijk programma tijdens de Nationale Onderwijsweek in Amersfoort

Auteur OchtendMensen
Datum 27-10-2022
Lancering maatschappelijk programma tijdens de Nationale Onderwijsweek in Amersfoort

De ontwikkeling van een generatie diverse, resultaatgerichte leiders. Dat is hoe OchtendMensen bijdraagt aan het versnellen van de grote maatschappelijke transities. Onze kennis en kunde rond het ontwikkelen van jonge mensen willen we breed inzetten om zo veel mogelijk impact te maken. Tijdens de Nationale Onderwijsweek in Amersfoort ging Mark Leemans (directeur bij OchtendMensen) in gesprek met studenten, docenten en ondernemers over de rol van jonge mensen in grote maatschappelijke transities.

Maatschappelijk programma OchtendMensen

Sinds april 2022 is OchtendMensen bezig met het opzetten van een maatschappelijk programma. Tijdens verschillende bijeenkomsten zijn onze adviseurs in gesprek gegaan over een thema dat bij ons past en waarop we impact willen maken. Deze zoektocht heeft ons gebracht tot het thema kansengelijkheid voor jongeren. Wij geloven dat jongeren gelijkwaardigere kansen moeten krijgen. Persoonlijke ontwikkeling en toekomstig leiderschap ontwikkelen is wat OchtendMensen doen en onze kennis en kunde hierover willen wij inzetten voor kansengelijkheid voor jongeren.

Wij zijn in gesprek met verschillende Amersfoortse scholen, organisaties en de gemeente om te onderzoeken waar onze inzet het beste tot zijn recht komt en hoe wij een duurzaam programma starten op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Vanuit de overtuiging dat we veel van elkaar kunnen leren en dat verbinden essentieel is.

Een belangrijke stap in het opzetten van het programma is verbinding maken met Amersfoortse studenten, docenten en ondernemers. Vandaar dat OchtendMensen dit jaar deelneemt aan de Nationale Onderwijsweek in Amersfoort. 

‘Ik weet uit ervaring dat aandacht en tijd belangrijk zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat gun ik iedereen.‘

Steffie Bes

Adviseur OchtendMensen

OchtendMensen over talentontwikkeling tijdens de Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek is een podium waar een week lang het thema 'Onderwijs als motor voor leven, leren en werken' centraal staat. Als gastspreker op het talentevent NOW We’re Talking ging Mark Leemans het gesprek aan over de verbinding tussen studenten, onderwijs, ondernemers en organisaties.

Daarnaast deelde hij zijn ervaringen als leidinggevende van een groep jonge professionals. Hij ging in op vragen als ‘Hoe kan talent tot bloei komen?’, 'Hoe geef je als leidinggevende tijd en vrijheid hierin, maar ook voldoende begeleiding?’ Maar ook: ‘Wat voor twijfels en onzekerheden komen kijken als je net start met werken?’ Kijk vooral ons eerdere webinar Jong talent in grote transitie terug als je nieuwsgierig bent naar de antwoorden:

 

Onderdeel van TwynstraGudde