Menu

OchtendMensen-nieuws

Summer­Course: De magische wereld van Ochtend­Mensen

Datum 30-11-2022
Summer­Course: De magische wereld van Ochtend­Mensen

Door Tess van den Berg en Bastiaan Ilmer, adviseurs bij OchtendMensen – september 2022

Na enkele onrustige nachten slapen door het verantwoordelijke organisatieteam was het in het weekend van vrijdag 2 tot zondag 4 september 2022 dan eindelijk zover: de jaarlijkse SummerCourse van OchtendMensen vond plaats! Waar onze collega’s lange tijd in nieuwsgierigheid hadden gezeten, kon op vrijdagochtend heel vroeg in de bus de locatie worden onthuld. Het hele team van OchtendMensen – ca. 65 man/vrouw sterk – begaf zich naar Landgoed Huis Te Eerbeek dat we het hele weekend helemaal voor onszelf hadden. Voor een enthousiaste groep toegewijde jonge adviseurs en MT-leden begon de SummerCourse zelfs één dag eerder: zij reden in een 100 kilometer lange etappe vanaf ons kantoor in Amersfoort naar onze bestemming grenzend aan de Veluwe. In deze blog blikken we graag met je terug op dit zonovergoten weekend, waarin alles in het thema van magie en sprookjes stond.

IMG-20220901-WA0004-1024x768

Adviseurs en MT rijden per fiets van kantoor Amersfoort naar de SummerCourse-locatie

Een dag zonder zorgen met rust in de morgen

Het is kwart over vijf als de wekker van het organisatieteam die vrijdagochtend gaat. De laatste toiletartikelen verdwijnen in het zijvak en tóch maar dat accessoire in de koffer om die sprookjesachtige outfit te finetunen. Let’s go! Een voorbeeldige groep collega-adviseurs staat tegen half acht voltallig klaar op Amsterdam Centraal voor onze Fairy-Express. Via een tussenstop in Utrecht om daar de andere helft van de collega’s op te pikken, vervolgen we onze reis richting het bosrijke Loenermark. Vanachter een kletterend fonteintje verschijnt het landgoed, waar we door een tovenaar (die verdacht veel op onze directeur Mark lijkt) en Sneeuwwitje (die net zo sprookjesachtig prachtig is als onze eigen collega Annabel) worden we ontvangen bij het idyllische landhuis. Vervolgens maakt de groep zich klaar voor een workshop in het gras, getiteld: “Rust in de Drukte”. In groepjes worden onder meer open gesprekken gevoerd over wat rust voor een ieder betekent, hoe je rust vindt en hoe je dit in je levensritme kunt verwerken. Er wordt tot slot knallend afscheid genomen van belemmering en plenair gemediteerd om daadwerkelijk hélemaal tot rust te komen. We zijn klaar voor de rest van ons weekend.

IMG-20220904-WA0146

Annabel, Tamara en Tess; een deel van het organisatieteam van de SummerCourse

Expeditie Robinson; wie het laatst lacht, lacht het best?

In de middag heeft zich een ferme en fanatieke Expeditie Robinson-titanenstrijd ontketend: acht bevlogen teams gingen met elkaar de confrontatie en pittige beproevingen aan. Het bouwen van mega-katapulten van boomstammen en superhoge torens van bamboestokken, balkhangen, balanceren op de balk en touwtrekken zijn de revue gepasseerd. Hiermee werden zowel kracht en uithoudingsvermogen als kennis en inzicht getoetst. Uiteraard kwam dit alles samen in een zenuwslopend finalespel waar dubbele punten te verdienen waren. Het werd een spannende nek-aan-nekrace tussen drie teams, waarbij de jury zo af en toe slinks werd beïnvloed. Uiteindelijk bleek team Groen het meest behendig te zijn in insecten eten en vuur maken en won Expeditie Robinson.

IMG-20220902-WA0029-1024x768

Het winnende Expeditie Robinson-team

Muzikaal avondprogramma: onze band, DJ Wizard en toverdrankjes

Onder het genot van een biertje en een BBQ kon iedereen bijkomen van de expeditie en bijpraten over de afgelopen vakanties. Vervolgens verzorgde de enige echte OchtendMensenBand een swingende overgang en werd er al flink meegezongen en gedanst. Het feest ging door onder de tunes van DJ Wizard en zelfs het personeel van het landgoed kon het niet laten een klein dansje te wagen en ons vocaal te betoveren op ‘Sterrenstof’.

IMG-20220903-WA0060-1024x768

De enige echte OchtendMensenBand; hier wat wazig, maar muzikaal messcherp

Dansend wakker worden en op je tandvlees op de MTB

Op zaterdagochtend werd iedereen weer vroeg z’n bed uit getrommeld (je bent een OchtendMens of niet) om op te starten met een Zumbalesje buiten in het gras door onze eigen Eva. Sommige mensen hadden alle energie er de avond ervoor al uit gedanst en moesten een tandje bijzetten om de les bij te houden. Maar niet getreurd, zij kregen een herkansing tijdens de volgende sportieve activiteit; mountainbiken op de Veluwe! Gekleed in ons prachtige OchtendMensen-sporttenue reden we in een lange stoet richting het bos en over de bloeiende heide.

Met de nodige kilometers in de benen was er ’s middags tijd om even uit te rusten op een kleedje in de zon, je even terug te trekken of nog een potje volleybal te spelen. In de tussentijd werd het terras in sprookjesthema gehuld. Alle collega’s hadden goed hun best gedaan er als sprookjesfiguur te verschijnen en er is veel zelf geknutseld aan outfits. Van behaarde wolven, schapen en geitjes tot Oempaloempa’s, sp(r)ookjes, collega’s verkleed als boom, tovenaar of boze stiefmoeder, én fictieve OchtendMensen-sprookjes uit de oude doos: er zat werkelijk van alles bij!

IMG-20220903-WA0088-768x1024
Het management team en de backoffice van OchtendMensen

 

Vervolgens werden we heerlijk in de watten gelegd tijdens een viergangendiner. Eén van de hoogtepunten tijdens het diner was de voordracht van Oukje over de magische en hele persoonlijke ervaringen die zij beleeft binnen OchtendMensen. Het hele weekend is het niet zó stil geweest en de nodige tranen zijn weggepinkt.

Opnieuw bewezen OchtendMensen hoe leuk ze in de avond zijn. In de sprookjesoutfits werd er flink doorgedanst tot de late uurtjes. De volgende ochtend was het tijd voor de prijsuitreiking voor onder andere de leukste outfit en sportiefste prestatie. Iedereen ging heel moe en zeer voldaan weer naar huis, nagenietend van de zon, alle gezelligheid en sterke verhalen. A lot that happened in Eerbeek, stays in Eerbeek. Maar wat iedereen ongetwijfeld naar huis heeft meegenomen is het magische gevoel dat de OchtendMensen SummerCourse in je losmaakt.

Wil je weten hoe de SummerCourse wordt bedacht en georganiseerd, lees dan onze voorgaande blog van het organisatieteam.

Wil je ook graag bij ons komen werken en jezelf ontwikkelen (en volgend jaar mee op SummerCourse), lees daar dan alles over op onze websitepagina ‘Werken bij OchtendMensen’.

Onderdeel van TwynstraGudde