Menu

OchtendMensen-nieuws

Summer­Course Ochtend­Mensen; ineens ben je hoofd Sport & Spel

Datum 01-12-2022
Summer­Course Ochtend­Mensen; ineens ben je hoofd Sport & Spel

Door Tess van den Berg en Bastiaan Ilmer, adviseurs bij OchtendMensen – zomer 2022

Zolang als OchtendMensen bestaat (in 2022 al 15 jaar), bestaat ook de SummerCourse. Ieder jaar in september gaan we van vrijdag tot en met zondag op pad met alle – inmiddels bijna 70 – OchtendMensen.

De OchtendMensen SummerCourse bestaat altijd uit een opleidingsdag en daarnaast vooral uit sport, spel, lekker eten, feesten en elkaar daardoor beter leren kennen en mooie herinneringen maken.

Onze jonge professionals werken van maandag tot en met donderdag in diverse opdrachten en rollen bij hele verschillende opdrachtgevers. Daarnaast hebben zij op de vrijdag een rol in de interne organisatie van OchtendMensen. Daaronder valt ook het bedenken, vormgeven en organiseren van de SummerCourse. De werkgroep SummerCourse werkt deze zomer hard en in het diepste geheim om de finishing touches van het programma vast te leggen en het draaiboek compleet te maken. Graag vertellen we je in deze blog over de voorbereidingsfase van onze SummerCourse en hoe we daarin samenwerken.

OchtendMensen maken we samen!

Wie afgestudeerd is, is het hoogstwaarschijnlijk tegengekomen in zijn of haar studententijd: commissies! Vrijwel alle studie- en studentenverenigingen maken veelvuldig gebruik van commissies om zichzelf draaiende te houden en uiteenlopende activiteiten te faciliteren. Bij OchtendMensen heb je een serieuze start van je werkzame leven, maar verlengen we ook graag je studententijd nog een beetje met alle leuke dingen die we met elkaar doen. Dus wij gaan gezellig door met commissies. Bij OchtendMensen zijn alle adviseurs via één of meerdere interne taken direct betrokken bij en medeverantwoordelijk voor een stukje van onze bedrijfsvoering. Dat verbindt niet alleen, maar creëert ook betrokkenheid, innovatie, invloed, en draagt bij aan een bredere ontwikkeling van de adviseurs. De vaardigheden die je ontwikkelt buiten je opdrachten kunnen immers direct of op een later moment van toegevoegde waarde zijn.

Voor de SummerCourse vergaderen we als groep van vier adviseurs inmiddels al een paar maanden met een vaste interval van eens per twee weken, waarin we na iedere brainstrom en overleg onderling de nieuwe acties verdelen. Voor terugkerende thema’s houden we een vrij vaste rolverdeling aan met een verantwoordelijke voor ieder onderdeel, zoals afstemming met de accommodatie, vervoerder, het regelen van sport- en spelactiviteiten, de communicatie naar de OchtendMensen.

"Ieder OchtendMens heeft een rol in de bedrijfsvoering van OchtendMensen. Daarmee heb je o.a. alle invloed op het bedenken van de activiteiten die we met elkaar doen."

Bastiaan Ilmer

Adviseur OchtendMensen

Niet zomaar een weekendje weg

Als je aan een SummerCourse denkt, denk je al gauw aan een zomers weekendje weg. Dat is het natuurlijk óók. Máár… hoe zorg je er nu voor dat het geheel zowel leerzaam, activerend als ontspannend is, en voldoet aan ieders verwachting? Een half-gekoeld zwembadje met lauwe blikjes bier onder het genot van een potje Flunkyball volstaat wat ons betreft niet!

Wat onze SummerCourse speciaal maakt, is dat zowel thema, locatie als programma pas kort van tevoren met alle OchtendMensenworden gedeeld. Dat maakt dat iedereen steeds nieuwsgieriger wordt naarmate de teasers voorbij komen en we dichterbij de onthulling komen. We willen de rust en ruimte hebben om echt met elkaar te zijn, maar ook voldoende mogelijkheden ter beschikking hebben om de inhoud van het programma vorm te geven. Daarbij bekijken we welke thema’s op dit moment voor OchtendMensen spelen op professioneel gebied, zowel binnen als buiten opdrachten. Eerdere voorbeelden daarvan zijn ‘de werk-privébalans’ en ‘slim omgaan met hybride werken’ geweest. Aan die behoefte besteden we in het opleidingsdeel op de vrijdag actief aandacht. Ruimte voor ontspanning en verbinding volgen de rest van het weekend in sport-, spel- en feestvorm.

Hoe de SummerCourse van 2022 er precies uit komt te zien, blijft voor nu nog éven een verrassing. Houd onze social media en website in de gaten. In september vind je een verslag van wat we met zijn allen hebben beleefd.

Wil je ook graag jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van OchtendMensen en bij ons komen werken, lees daar dan alles over op onze websitepagina ‘Werken bij OchtendMensen’.

Onderdeel van TwynstraGudde