Menu

OchtendMensen-nieuws

Van Rechten naar Duurzaamheid

Datum 14-07-2023
Van Rechten naar Duurzaamheid

Na haar studie Rechtsgeleerdheid besloot Alexandra Kist het over een andere boeg te gooien. Inmiddels werkt ze bijna 3 jaar met veel plezier bij OchtendMensen als adviseur duurzaamheid. In deze blog vertelt Alexandra over haar keuze voor OchtendMensen en haar ervaringen tot nu toe.

Het profiel van Alexandra

Alexandra Kist

Bachelor: Utrecht Law College (Rechtsgeleerdheid) - Universiteit Utrecht

Master: Public International Law, specialisatie Environmental Law & Law of the Sea – Universiteit Utrecht

Waarom deze studies? Ik was altijd al geïnteresseerd in het recht. De specialisatie Internationaal Recht heb ik gekozen vanwege de politieke betrekkingen die meespelen en het gecompliceerde speelveld waarin het zich afspeelt.

Afstudeeronderzoek: Mijn scriptie ging over de vraag hoe het schadebeginsel zich verhoudt tot klimaatverandering. Volgens het schadebeginsel mag iemands vrijheid alleen beperkt worden voor zover dat nodig is om te verhinderen dat diegene anderen schaadt.

Hoe lang bij OchtendMensen? In dienst sinds december 2020.

Huidige projecten: Projectleider verduurzamen informatievoorziening bij de politie en diverse opdrachten op het gebied van assetmanagement bij de adviesgroep Mobiliteit & Infrastructuur van TwynstraGudde.

Interesses: Sport (hardlopen, tennis, skiën), duurzaamheid, koken, wijn.

Waarom heb je voor OchtendMensen gekozen?

Duurzaamheid was altijd al een thema waar ik veel mee bezig was. Tijdens mijn master ervaarde ik hoe lastig het is om met internationaal recht stappen te zetten rondom klimaatverandering. In plaats van voor de juridische weg te kiezen, wilde ik zélf aan de slag om een verschil te maken door projecten gefocust op verduurzaming. Bij OchtendMensen heb ik mij daarom bij de markgroep Klimaat & Duurzaamheid aangesloten en heb ik de afgelopen jaren diverse opdrachten in dit thema gedaan.

Wat voor nieuws leer je bij OchtendMensen en wat voeg je juist toe?

Bij OchtendMensen leer ik hoe ik een project van A tot Z kan begeleiden in de duurzame transitie, soms in de rol van projectleider. Ik heb geleerd om structuur en richting te geven aan complexe problemen en nieuwe processen in te richten. Vaak is er sprake van een ingewikkeld speelveld met diverse stakeholders met belangen. Ik probeer deze belangen samen te krijgen en met elkaar tot resultaat te komen.

Ik merk dat mijn rechtenachtergrond altijd van pas komt. Het recht komt regelmatig in mijn opdrachten om de hoek kijken, en ik weet me daar gemakkelijk een weg door te banen. Bepaalde kwaliteiten die je opdoet tijdens de studie, zoals analytisch vermogen en vermogen om belangen af te wegen, zet ik regelmatig in.

Waarom zou iedereen bij OchtendMensen moeten solliciteren?

Omdat je in 3 jaar tijd de kans krijgt om leuke en interessante opdrachten te doen in de publieke sector, waarvan je veel leert. Daarnaast biedt OchtendMensen ook een heel goed persoonlijk ontwikkelprogramma. Deze combinatie helpt je om je loopbaan verder vorm te geven. En niet te vergeten: OchtendMensen is een unieke werkomgeving, waar je komt te werken met zo’n 60 andere jonge adviseurs!

Ben jij nieuwsgierig naar OchtendMensen en wil je meer weten over het werken bij OchtendMensen? Aarzel niet om eens nader kennis te maken met Alexandra of reageer direct op één van onze doorlopende vacatures als adviseur.

“Ik merk dat mijn rechtenachtergrond altijd van pas komt. Het recht komt altijd wel eens om de hoek kijken in een opdracht, en ik weet me daar gemakkelijk een weg door te banen."

Alexandra Kist

Adviseur OchtendMensen
Onderdeel van TwynstraGudde