Menu
Over OchtendMensen

Wij werken al meer dan 15 jaar met de kracht van jong talent 

Waarom wij bestaan

De maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen vragen nu om actie. OchtendMensen gelooft dat hier een nieuw soort leiderschap voor nodig is. Leiders die verbinden, met beide voeten in de maatschappij staan en er vol voor gaan.

Bij OchtendMensen ontwikkelen we dit leiderschap door uitdagende opdrachten te combineren met een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. In de drie jaar dat je bij OchtendMensen werkt en je ontwikkelt, werk je vier dagen per week aan opdrachten bij de organisaties die voor grote maatschappelijke uitdagingen staan. De vijfde dag is gereserveerd voor ontwikkeling, opleiding en het samen runnen van OchtendMensen.

Onze organisatie

Onze oprichters hebben in 2007 binnen organisatieadviesbureau TwynstraGudde een plek gecreëerd waar jonge professionals bij de start van hun carrière hun rugzak breed kunnen vullen met kennis, kunde en ervaringen. Een plek waar je de tijd en begeleiding krijgt om je kernkwaliteiten en talenten te ontdekken en ontwikkelen, met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. 

OchtendMensen is een zelfstandig en financieel onafhankelijk onderdeel van TwynstraGudde en kent een platte organisatiestructuur. Bij ons zijn adviseurs, managers en staf gelijkwaardig, want ze zijn allemaal even hard nodig. Autonomie, ambitie en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. We dagen onszelf uit om vooruit te kijken naar de toekomst. Als organisatie zijn we constant in ontwikkeling. Samen met adviseurs reflecteren we op wat we doen en hoe we dat nog beter kunnen doen. 

OchtendMensen heeft een management team bestaande uit onze directeur en vijf marktgroepmanagers. Het stafteam bestaat uit twee talentmanagers, een opleidingscoördinator, een werving- & selectiecoördinator en een office manager. Dit team is constant bezig met de doorontwikkeling van onze organisatie. Hierin hebben ook onze adviseurs een grote rol: we werken in teams aan onze marketing & communicatie, werving & selectie, duurzaamheid, sociaal ondernemen, vitaliteit en diversiteit & inclusie.  

Dit is wat wij doen

We werken aan maatschappelijke opgaves in opdrachten. Binnen onze thema's Onderwijs, Zorg & Gezondheid, Ruimte & Leefomgeving, Klimaat & Duurzaamheid en Bestuur & Samenleving helpen wij opdrachtgevers vooruit. Samen gaan we aan de slag: hands-on en vol energie. Met de kennis uit onze opleiding en de expertise van TwynstraGudde op de achtergrond brengen wij transities in beweging.

We leiden de leiders van morgen op in ons driejarige ontwikkeltraject. Zo werken onze jonge adviseurs voor diverse opdrachtgevers en staan we stil bij professionele en persoonlijke ontwikkeling. Lees meer over ons opleidings- en ontwikkeltraject.

We ondernemen sociaal. Naast onze opdrachten zetten we ons in voor de maatschappij. OchtendMensen Tim, Jill en Maartje hebben bijvoorbeeld hun steentje bijgedragen aan projecten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Daarnaast werken we vanuit ons maatschappelijk project aan en in meerdere maatschappelijk initiatieven. 

Wij zoeken nieuwe OchtendMensen! Aanmelden voor de inhousedag
Onderdeel van TwynstraGudde