Menu

# Opdracht - Onderwijs

Adviseur Gezonde omgeving JOGG

Opdrachtgever JOGG
Rol Adviseur
Thema Onderwijs
Adviseur Anne-Marij Lock
Adviseur Gezonde omgeving JOGG

Een gezonde toekomst voor de jeugd

JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een netwerk. Samen werken zij aan een onderbouwde methode: de JOGG-aanpak. Hierdoor groeit de jeugd op tot een gezonde generatie. Om dit voor elkaar te krijgen zet JOGG zich in op de omgevingen rondom het kind, zoals school, buurt en sport.

JOGG-Teamfit is een werkwijze van JOGG waarbij stappen worden gezet naar een gezondere sportomgeving, door het voedingsaanbod in sportkantines en de horeca van sportaccommodaties gezonder te maken. JOGG-Teamfit is ontstaan met focus op de sportomgeving, maar richt zich inmiddels ook op de buurtomgeving: kinderboerderijen, speeltuinen en buurthuizen kunnen namelijk ook gezonder worden.

"Een gezonde omgeving voor jongeren is cruciaal: een gezonde toekomst begint namelijk bij een gezonde jeugd. Ik ben blij dat ik met het schrijven van een aanvalsplan de JOGG-regisseurs in gemeenten heb kunnen helpen in het gezonder maken van de buurtomgeving."

Anne-Marij Lock

Adviseur OchtendMensen

OchtendMensen schrijft het aanvalsplan voor JOGG-regisseurs

OchtendMensen is gevraagd een “Aanvalsplan buurtomgeving” te schrijven voor de JOGG-regisseurs: zogeheten (beleids)medewerkers die vanuit de gemeente zijn betrokken bij het benaderen en gezonder maken van verschillende locaties.

OchtendMensen-adviseur Anne-Marij Lock heeft hiervoor gesprekken gevoerd met belangrijke stakeholders. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken heeft zij in kaart gebracht wat de behoefte is van de JOGG-regisseurs die de buurtomgeving gezonder gaan maken.

Ook heeft Anne-Marij een sociaal marketingonderzoek geanalyseerd en daaruit opgemaakt wat de bijzonderheden zijn per buurtlocatie, omdat deze locaties onderling van elkaar verschillen. Het definitieve plan is gepubliceerd op de online omgeving van JOGG, zodat JOGG-regisseurs van aangesloten gemeenten in Nederland weten welke stappen zij kunnen zetten naar een gezonder voedingsaanbod.

 

AnneMarij_2turquoiseweb

Een gezonde leefomgeving

Het werk dat Anne-Marij doet, helpt verschillende gemeenten in Nederland om gezonder te worden. Door gemeenten zelfstandig te stimuleren met de JOGG-aanpak aan de slag te gaan, werkt JOGG naar een situatie toe waarbij doorlopend op de beste manier, integraal, aan een gezonde omgeving wordt gewerkt.

Overzicht en heldere afstemming

In deze opdracht leert Anne-Marij hoe ze in korte periode kan schakelen met verschillende partijen om tot een concreet resultaat te komen. Het bewaken van overzicht en heldere afstemming met Koos Leeuw, programmamanager Buurt, zijn hiervoor cruciaal. Ook leert Anne-Marij welke kwaliteiten zij tijdens een opdracht inzet, zoals het verbinden van stakeholders. Maar, Anne-Marij wil haar kwaliteiten als adviseur nog verder ontwikkelen. In het tweede jaar bij OchtendMensen, tijdens het kerntraject Leren adviseren, staat de vraag centraal wie jij bent als adviseur. Meer weten? Zie onze opleidingspagina.

Ben jij benieuwd wat JOGG nog meer doet om gezond gewoon te maken? Klik dan hier.

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Neem contact op met Roos Thijssen, businessmanager

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Roos een berichtje en ze neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde