Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Projectmanager Duurzaamheid bol.com

Opdrachtgever bol.com
Specialisatie Projectmanagement duurzaamheid
Adviseur Evita Dupker

Projectmanager Duurzaamheid bol.com

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij bol.com

In 1999 pionierde bol.com met het openen van de eerste online boekwinkel van Europa. Met meer dan 13 miljoen klanten, 2.500 collega’s en 46.000 partners die via het platform verkopen, staat het bedrijf middenin de samenleving en voelt ook de verantwoordelijkheid om daar een positieve bijdrage aan te leveren.

Het MVO-team (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van bol.com werkt samen met collega’s uit allerlei verschillende afdelingen aan de verduurzaming van de organisatie. Het MVO-programma bestaat uit drie verschillende pijlers: Logistiek & Omgeving, Winkel & Assortiment, en Mens & Maatschappij. OchtendMensen-adviseur Evita Dupker draagt haar steentje bij als projectmanager Duurzaamheid en zet stappen op twee van de drie pijlers.

Klimaatneutraal winkelen in 2025

De ambitie van bol.com: klimaatneutraal winkelen in 2025. Dit betekent allereerst dat de directe voetafdruk van bol.com teruggebracht wordt tot 0 gram CO2 per pakket. Daarnaast werkt het MVO-team aan het makkelijker maken van duurzaam winkelen door vanaf eind 2022 in elk winkelschap een duurzaam alternatief aan te bieden.

Het onder de aandacht brengen van duurzame producten op het platform gebeurt aan de hand van campagnes, een duurzaamheidsfilter en een duurzaamheidslabel gebaseerd op geverifieerde keurmerken die op de website terug te vinden zijn. Met creatief bureau Kaliber ontwikkelt Evita daarnaast nieuwe duurzaamheidswebpagina’s voor het platform, waarop klanten en partners worden meegenomen in de stappen die bol.com zet op het gebied van duurzaamheid.

Informatievoorziening voor collega’s

Om ook de bol.com-collega’s zelf op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Evita een interne e-learning voor medewerkers opgezet. Als interne sparringpartner helpt ze daarnaast collega’s uit verschillende afdelingen op weg met vraagstukken rondom recycling, donaties of maatschappelijke partnerschappen.

Maatschappelijke verduurzaming via de bol.com-bollebozen

Vanuit de pijler Mens & Maatschappij werkt Evita tot slot aan het opbouwen van de bol.com bollebozen. Dit netwerk van bol.com’ers, partners en maatschappelijke organisaties draagt bij aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België. Dit gebeurt door het plezier van lezen en verhalen over te brengen en door hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Als eerste online boekwinkel van Europa en als techplatform weet bol.com daar natuurlijk wel wat vanaf.

Eerste initiatieven van de bol.com bollebozen zijn de Bollebozenkalender met door het hele jaar heen georganiseerde vrijwilligersprojecten rondom taal- en digitale vaardigheden voor bol.com’ers en partners, en de Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz die meer dan 11.000 basisscholen in Nederland en België gratis hebben ontvangen.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

“Bol.com heeft een mooie duurzaamheidsambitie en zet in korte tijd grote stappen. Gaaf om hier vanuit de verschillende projecten waarvoor ik verantwoordelijk ben een bijdrage aan te kunnen leveren”.

Evita Dupker - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven