Menu

OchtendMensen-nieuws

Een brede interesse? Maak er gebruik van!

Datum 20-12-2022
Een brede interesse? Maak er gebruik van!

Leren en ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het werken bij OchtendMensen; het werk-leerprogramma voor de jonge professionals van organisatieadviesbureau TwynstraGudde. Maar waar begin je wanneer je een brede achtergrond of interesse hebt? Wat doe je wanneer je nog niet zo goed weet waarop je je wilt ontwikkelen? Adviseur Danique de Rijk werkt sinds oktober 2022 – bij het schrijven van deze blog twee maanden – bij OchtendMensen. Zij vertelt hoe zij dit tot nu toe heeft ervaren.

Brede interesse, juiste begeleiding en focus op ontwikkeling

Pas een aantal maanden werk ik bij OchtendMensen en het is pas een half jaar geleden dat ik ben afgestudeerd. In het laatste jaar van mijn studie kwam de vraag: wat hierna? Een duidelijk antwoord hierop formuleren kon ik niet. Ik vond zoveel dingen interessant: veiligheid, polarisatie, kansengelijkheid, noem het maar op. Ik keek naar medestudenten om mij heen die enthousiast werken aan één specifiek thema en precies wisten waar ze wilde werken en waarom. En ik? Ik wist dat ik heel veel dingen leuk vond, maar ik was nog op zoek naar een plek waar ik dat kon toepassen.

Door mijn werk bij OchtendMensen leer ik dat een brede interesse en een open blik je juist veel kan brengen. Vooral in combinatie met de juiste begeleiding en een focus op ontwikkeling. Bij OchtendMensen volg je een traject van drie jaar waar je niet alleen werkt aan externe opdrachten. Ook volg je een intensief opleidingsprogramma waarbij zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling voorop staan. Dit stelt je in staat om je kennis, expertise en kwaliteiten als adviseur te ontdekken.

Herkenning bij collega’s

Naast begeleiding door business- en talent managers en een intensief opleidingstraject heb je bij OchtendMensen veel mensen om je heen die in hetzelfde schuitje zitten en die je juist heel goed snappen. Je staat er niet alleen voor als je zoekende bent naar jouw perfecte opdracht. Ik merk dat ik kan leren van collega’s die duidelijk voor ogen hebben aan welke maatschappelijke problemen ze willen werken. Maar ik vind herkenning bij en leer net zo hard van al die andere collega’s door samen uit te pluizen waar onze interesses liggen.

Mogelijkheden aangrijpen

Boven alles biedt OchtendMensen je de kans om kansen aan te grijpen. Wil je graag iets nieuws uitproberen, of heeft een bepaalde sector of vraagstuk je interesse gewekt? Bespreek dit met collega’s en managers om samen te kijken welke opties er zijn! Je zult in drie jaar tijd verschillende opdrachten uitvoeren. Maak hier dus gebruik van!

Mijn bijdrage bij de opdrachtgever

Voor mijn eerste opdracht kwam ik terecht in de zorgsector, namelijk bij de Patiëntenfederatie Nederland als projectleider. Een sector die voor mij compleet nieuw was maar door mijn brede achtergrond was ik in staat om de opdracht snel eigen te maken. Binnenkort ga ik juist weer iets heel anders gaan doen. Ik vervul dan namelijk de rol van programmasecretaris bij Zuid-Holland Bereikbaar. In deze samenwerking weet ik zeker dat ik mijn brede achtergrond opnieuw heel goed kan gebruiken. Ook heb ik door mijn brede interesse en open blik heel veel zin om mij in een nieuw onderwerp te storten. Een ding weet ik wel zeker: er valt weer een hoop te leren!

Voel en neem dus de ruimte om uit te pluizen waar jouw kwaliteiten en interesses liggen en vooral om te ontdekken wat die brede interesse te bieden heeft. In combinatie met juiste begeleiding, een focus op ontwikkeling en eigen inbreng levert jouw brede interesse of achtergrond jou en je opdracht juist heel veel op!

Wil je meer weten over OchtendMensen? Meld je dan aan voor één van onze (digitale) inhousedagenEn wil je daarna solliciteren? Dat kan hier.

Heb je nog andere vragen? Leuk als je met mij contact opneemt!

“Bij OchtendMensen volg je een traject van drie jaar waar je niet alleen werkt aan externe opdrachten. Ook volg je een intensief opleidingsprogramma waarbij zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling voorop staan. Dit stelt je in staat om je kennis, expertise en kwaliteiten als adviseur te ontdekken.”

Danique de Rijk

Adviseur OchtendMensen

Neem contact op met Mark Leemans, directeur OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Mark een bericht en hij neemt contact met je op.

Onderdeel van TwynstraGudde