Menu

Solliciteren

Ben jij nieuwsgierig? Niet bang om initiatief te nemen? Word jij blij van het uitpluizen van organisaties en processen? Zit je boordevol energie en heb je de drive om samen maximale impact te maken voor organisaties die bijdragen aan een betere wereld? Solliciteer dan nu!

Solliciteren

Leuk dat je ons wilt komen versterken! Je kunt je sollicitatie versturen door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Ons sollicitatie- en selectieproces bevat verschillende stappen die hieronder zijn beschreven. Onze eerstvolgende sollicitatieronde start op vrijdag 12 juli met een kennismaking bij ons op kantoor met managers en adviseurs. De eerstvolgende sollicitatiedeadline is dinsdag 23 juli om 12:00 uur. Hierna zijn de speeddates op 6 en 8 augustus en tot slot de assessments bij ons op kantoor op 13 en 14 augustus.


Zo werkt het

Inhousedag

Maak kennis met ons tijdens de inhousedag! Voordat je solliciteert, willen we dat je eerst deelneemt aan onze inhousedag. We vertellen je tijdens deze inhousedag graag meer over OchtendMensen en beantwoorden jouw vragen.

Aanmelden voor de inhousedag

Solliciteren

Vul ons sollicitatieformulier in en voeg jouw CV en een persoonlijke videoboodschap toe.

Solliciteren

Capaciteitentest

Als je door de eerste selectie bent, ontvang je van ons een uitnodiging voor een (online) capaciteitentest.

Speeddates

Capaciteitentest gehaald? We nodigen je graag uit voor een digitale speeddate. Eerst maak je een persoonlijkheidstest en vervolgens heb je de speeddate waarin je met onze adviseurs en het management team spreekt.

Assessments

Door naar de volgende stap? Dan ga je naar het assessment. Dat vindt plaats bij ons op kantoor en duurt een halve dag. Je hoort binnen twee dagen of je bent aangenomen!

Goedemorgen! Je bent een OchtendMens!

Onderdeel van TwynstraGudde