Menu

OchtendMensen-nieuws

Ochtend­Mensen runnen we samen

Datum 01-12-2022
Ochtend­Mensen runnen we samen

Door Minke Groeneveld, adviseur OchtendMensen sinds februari 2022

Redenen dat je bij OchtendMensen wilt werken, zijn misschien om maatschappelijke impact te maken, je kennis te verbreden met de opleiding, vanwege de vele leuke activiteiten met collega’s of om gezamenlijk onze organisatie te runnen. OchtendMensen runnen we namelijk met zijn allen: strategiebepaling, communicatie, werving & selectie, diversiteit & inclusie of bijvoorbeeld het kwaliteitsteam. Ieder OchtendMens levert een interne bijdrage. Op de vrijdagen werken we met alle OchtendMensen samen op kantoor aan deze interne bijdragen.

Met je interne bijdrage verbreed je je kennis en ervaring en heb je direct impact op de ontwikkeling van OchtendMensen. Het is ook een mooie kans om buiten de bekende paden van je (studie)achtergrond te verkennen waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Ook minder werkgerelateerde activiteiten bedenken en organiseren we met elkaar. Zoals onze wintersport en andere sportactiviteiten, onze kwartaalbijeenkomsten en onze SummerCourse.

Als je bij een organisatie wilt werken waar je zelf af en toe aan het roer mag staan en invloed kunt hebben op wat we met elkaar doen, dan zit je bij ons goed. OchtendMensen-adviseur Minke Groeneveld vertelt hoe zij intern haar bijdrage levert.

Mijn interne bijdrage: Werving & Selectie

Samen met vier andere OchtendMensen-adviseurs en één management team-lid zit ik in het Werving & Selectie-team. Dit team bestaat uit adviseurs die allemaal uit een andere marktgroep van OchtendMensen afkomstig zijn. Het Werving & Selectie-team is verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van OchtendMensen bij potentiële nieuwe adviseurs, de inrichting van de sollicitatie- en selectieprocedure en de organisatie van de inhousedagen. Ook houdt het team zicht op de beoogde in- en uitstroom van adviseurs.

Binnen het Werving & Selectie-team heeft iedereen zijn of haar eigen specialisatie. Ik vervul een linking pin-rol met het Communicatie-team van OchtendMensen. Daarnaast zorg ik voor de jaarlijkse werving & selectie-contentplanning. Dit houdt onder meer in dat ik actief schakel met de collega’s van het communicatieteam over het bedenken, maken en plaatsen van content via onze (sociale) mediakanalen, in lijn met onze planning.

Mijn rol binnen mijn marktgroep Algemene OchtendKamer

Naast mijn rol binnen het Werving & Selectieteam ben ik aanjager ‘Organisatiekunde/Veranderkunde’ binnen mijn marktgroep de Bestuur & Samenleving. De Algemene OchtendKamer kent drie verschillende kerncompetenties met ieder één aanjager:

- Samenwerkingskunde/Strategisch Omgevingsmanagement

- Projectmanagement/Programmamanagement

- Organisatiekunde/Veranderkunde.

Mijn aanjagersrol houdt in dat ik samen met andere adviseurs nadenk over bijvoorbeeld de invulling van social media-campagnes, inhoudelijke en opdrachtcontent voor onze website en social media, whitepapers schrijven op het gebied van Organisatiekunde/Verandermanagement en sprekers uitnodigen uit het werkveld om onze vakkennis uit te breiden.

Adviseurs die net als ik kiezen voor de marktgroep Algemene OchtendKamer typeren zich door hun generalistische blik en hun brede inzetbaarheid. Zij kiezen er bewust voor zich niet op inhoudelijke thema’s als Klimaat of Gezondheid te specialiseren, maar wel op een kunde, zoals verander- of samenwerkingskunde. Zij werken daarmee dus domein- en contextoverstijgend aan complexe maatschappelijke vraagstukken.

"Mijn interne bijdrage aan OchtendMensen zie ik als een kans om een ander vakgebied of rol te verkennen en mezelf breder te ontwikkelen."

Minke Groeneveld

Adviseur OchtendMensen

Een interne én persoonlijke bijdrage

Mijn interne bijdrage aan OchtendMensen zie ik echt als een kans om een ander vakgebied en andere rol te verkennen en mezelf breder te ontwikkelen. Gemiddeld genomen vul je een interne rol een jaar in en dan wissel je door; alle kansen dus om verschillende vakgebieden en rollen te verkennen.

In het Werving & Selectie-team leer ik hoe je een effectief selectieproces inricht en hoe je schakelt en samenwerkt met andere teams binnen de organisatie. Als aanjager binnen mijn marktgroep leer ik campagnes te bedenken en coördineren en heb ik de mogelijkheid om samen met collega’s richting te geven aan het vergaren en toepassen van vakkennis. Maar bovenal geeft het me de mogelijkheid om samen met mijn collega’s de ideale werkomgeving te creëren en te behouden. Een win-win situatie!

Wil je meer weten over OchtendMensen? Meld je dan aan voor één van onze inhousedagen. En wil je daarna solliciteren? Dat kan hier.

Onderdeel van TwynstraGudde