Menu

Klimaat & Duurzaamheid

Warmtetransitie

OchtendMensen leert over de warmtetransitie en werkt eraan! Op deze themapagina vind je er informatie over, in de vorm van interviews, blogs en projecten van OchtendMensen. Leer je met ons mee?


 

Het verduurzamen van de Nederlandse warmtevraag

De warmtetransitie gaat over het verduurzamen van de warmtevraag: het verwarmen van de huizen en de manier waarop we koken. Een transitie waar heel Nederland bij betrokken is: jij ook! Want de warmtetransitie zal ook in jouw huis plaatsvinden. Op dit moment wordt de opgave per wijk aangepakt. Daarom werken gemeenten nu aan wijkgerichte aanpakken. Maar waar willen we naartoe? Hieronder vind je de Nederlandse doelstellingen voor 2030 en 2050.

Introtekening_RES300-3-1024x614-1

Antwoorden op én nieuwe vragen rondom de warmtetransitie

Veel aspecten van de warmtetransitie zijn nog onduidelijk. Gemeenten stellen dit jaar transitievisies warmte op. Daarnaast wordt er op nationaal niveau gezamenlijk geleerd binnen het Programma Aardgasvrije Wijken (paw), aan de hand van proeftuinen. Wat voor regie gaan de gemeenten, de provincies en het Rijk hierop voeren? Wat zijn de meest betrouwbare en betaalbare manieren om onze huizen in de toekomst te verwarmen?

Welke participatievorm past in welke context? En hoe zorg je ervoor dat je deze opgave verbindt aan andere opgaven in de wijk? Er zijn genoeg vragen en uitdagingen! Vanuit OchtendMensen hebben we een aantal van deze vragen aan professionals gesteld. We zijn op zoek gegaan naar informatie rondom de warmtetransitie. We komen tot antwoorden én tot nieuwe vragen. Leer je met ons mee?

Introtekening_RES300_fotos-1-1024x614

 

Projecten

Neem contact op met Irene Veldman - Manager Klimaat & Duurzaamheid bij OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Albert een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde