Menu

Bestuur & Samenleving

Migratie

Migratie is een complex en veelomvattend begrip dat verschillende uitdagingen met zich meebrengt. Denk aan het creëren van nieuwe opvangcentra voor asielzoekers in het licht van de spreidingswet, het beoordelen van asielaanvragen en het huisvesten van statushouders.  

Migratie is ook een veelbesproken thema, zowel in Nederland als wereldwijd.  Hoe bieden we onderkomen aan asielzoekers en statushouders in een land met oplopende te korten in huisvesting? Op welke manier richten we het participatieproces van asielzoekers in? Het creëren en behouden van maatschappelijk draagvlak speelt een centrale rol in het uitvoeren van het migratie- en asielbeleid.   

OchtendMensen draagt op verschillende manieren bij aan complexe uitdagingen binnen de migratieketen. Onze adviseurs zijn werkzaam bij uiteenlopende opdrachtgevers waarin we schakelen binnen een dynamische omgeving. Benieuwd hoe we dat doen? Houd deze pagina in de gaten.

 

 

De vluchtelingenketen

De rol van OchtendMensen

De vluchtelingenketen bestaat uit verschillende organisaties die een directe rol hebben bij het asielbeleid in Nederland en de uitvoering daarvan. De vluchtelingenketen staat op dit moment voor verschillende complexe uitdagingen. Denk aan het creëren van opvangcentra voor asielzoekers, het beoordelen van asielaanvragen of het huisvesten van statushouders.

Bij OchtendMensen werken collega’s bij verschillende organisaties uit de vluchtelingenketen aan deze uitdagingen. Benieuwd naar hun verhalen of naar hoe OchtendMensen statushouders begeleidt richting een baan? Lees hier de interviews met Maartje, Anne-Marij en Jasper over hun rol in de vluchtelingenketen of kom meer te weten over Maaike's ervaringen met de Refugee Talent Hub. 

 

 

 

Projecten

Neem contact op met Mark Leemans - directeur OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Mark een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde