Menu

Zorg & Gezondheid

Samenwerking

De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg staan onder druk. Veel van de uitdagingen zijn zo groot dat samenwerken noodzakelijk is. Daarom spreekt men over het ‘ontschotten van de zorg’ waarbij verschillende domeinen, zoals Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), ziekenhuiszorg, jeugdzorg en Geestelijke GezondheidsZorg, maar ook partijen buiten de zorg zoals gemeenten, in toenemende mate met elkaar samenwerken. Domeinoverstijgende samenwerking omvat integratie van diverse vakgebieden voor complexe problemen, terwijl sectorale samenwerking meer gericht is op specifieke branches. Regionale samenwerking betreft partnerschappen binnen geografische gebieden. Deze vormen zijn onderling afhankelijk, waarbij een effectieve sectorale samenwerking vaak regionale en domeinoverstijgende samenwerking vereist om duurzame oplossingen te realiseren.

Het doel van het ontschotten van de zorg is het centraal stellen van de zorgvrager én het aanbieden van toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg. Deze grote uitdagingen zijn zonder twijfel complex en kan een zorgorganisatie niet langer alleen aangaan. Wat ervoor nodig is om goed met elkaar samen te werken? Een effectieve samenwerking begint bij het spreken van dezelfde taal en het creëren van ruimte om samenwerking te verkennen.

Binnen onze opdrachten fungeren wij vaak als een spin in het web om zorg te dragen voor de uiteenlopende belangen; een zorgvuldig proces en tegelijkertijd ook een interessante puzzel om te leggen. OchtendMensen gaat graag met zorgvraagstukken aan de slag. Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier meer over onze projecten en inzichten. 

 

Inzichten

Projecten

Neem contact op met Roos Thijssen - Manager Zorg & Gezondheid

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Roos een berichtje en zij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde