Menu

OchtendMensen-nieuws

Ochtend­Mensen start in het Onderwijs!

Auteur Romy Schouten
Datum 30-11-2022
Ochtend­Mensen start in het Onderwijs!

Onderwijs vormt dé basis van onze maatschappij en de grote opgaven die daarin spelen. Tegelijkertijd zijn er in het onderwijs zelf ook grote uitdagingen. Bij OchtendMensen geloven we dat deze complexe opgaven nu om actie vragen. Met de oprichting van de marktgroep Onderwijs binnen OchtendMensen gaan wij aan de slag om verbindingen te leggen, complexe uitdagingen te structureren en vol energie aan de slag te gaan voor nog beter onderwijs. 

Even voorstellen

Ons team bestaat op het moment van schrijven van deze blog (november 2022) uit adviseurs Sanna Verhoeff, Romy Schouten, Raela Zorlu, Isis Weekenborg, Tess van den Berg en Hans Verheijde.

Onderwijs-voorstel-plaatje-V2-1-1024x816-1

Wat zien wij gebeuren?

Er is enorm veel gaande in het onderwijs. We hebben een kwart miljoen leerkrachten en duizenden professionals in ons land die zich dagelijks hardmaken in en voor het onderwijs. Afgelopen periode zijn we met onze marktgroep het onderwijsveld ingedoken en hebben we een aantal opgaven benoemd waaraan wij een bijdrage gaan leveren:

Kansengelijkheid in het onderwijs 

Kansengelijkheid in het onderwijs wordt beïnvloed door heel veel factoren, op het niveau van het onderwijsstelsel, de school en de klas. Het is helaas zo dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt in het onderwijs. Samen met andere professionals gaan wij aan de slag om de kansengelijkheid in het onderwijs te vergroten.

Toekomstbestendig organiseren

Goed onderwijs begint bij goede docenten en scholen die in staat zijn om zichzelf constant te verbeteren. Toekomstbestendig organiseren betekent dat organisaties en professionals in het onderwijs in staat zijn zichzelf en hun organisatie te blijven verbeteren. Wij geloven dat in het algemeen nog veel te winnen is. Die kansen willen wij helpen te benutten.

Kwaliteit van onderwijs

De eisen die aan de onderwijskwaliteit worden gesteld, zijn constant in beweging. Kijk bijvoorbeeld naar het masterplan basisvaardigheden en het samenvoegen van de gemengde leerweg en de theoretische leerweg binnen het VMBO. Wij willen scholen helpen om mee te gaan in de laatste ontwikkelingen en tegelijkertijd hun unieke stempel op het onderwijs te drukken.

Wat gaan we doen

Leren

We gaan zelf de schoolbanken in door het organiseren van ontbijtpraktijken en masterclasses. Bij een ontbijtpraktijk nodigen we onderwijsprofessionals uit om met ons een uitdaging in het onderwijs te bespreken en te zoeken naar concrete aanknopingspunten voor verbeteringen. Wij leren daarin van de onderwijsprofessional en tegelijkertijd kunnen onze frisse blik, scherpe vragen en creatieve ideeën het veld inspireren.

Tijdens onze masterclasses gaan we aan de slag met een specifiek thema. We nodigen een expert uit die ons een hele dag mee de diepte inneemt. Daarnaast krijgen we training van senior-adviseurs van TwynstraGudde in het toepassen van methodieken om het onderwijs te versterken (projectmatig/programmatisch werken, samenwerkingskunde, veranderkunde en leiderschap).

Netwerken

We zijn enorm nieuwsgierig naar wat er allemaal in het onderwijsveld gaande is. Om een goed beeld te krijgen, gaan we in gesprek met leerkrachten, beleidsmakers, schoolbestuurders, adviseurs, leerlingen en nog vele anderen. Dat allemaal om de complexiteit van de uitdagingen te snappen en aan te scherpen wat OchtendMensen hieraan kan bijdragen.

Meewerken

Om het verschil te kunnen maken, moeten we aan de slag. Onze OchtendMensen doen al een aantal mooie opdrachten voor opdrachtgevers als Zadkine, PO-Raadde Unie van Waterschappen, de gemeente Almere en Pesant. Onze adviseurs kunnen in complexe samenwerkingen structuur aanbrengen, verbinding leggen en naar concrete resultaten toewerken. Daarnaast zijn onze OchtendMensen inzetbaar om verandertrajecten en innovatie te begeleiden. Dit doen we in de rol van secretaris, project-/programmaleider en adviseur. We zijn op zoek naar opdrachtgevers die samen met ons het verschil willen maken!

Doe je mee?

OchtendMensen trekken graag samen op met mensen die zich inzetten voor opgaven in het onderwijs. Dat kan onder andere op de volgende manieren:

Vertel ons over jouw hart voor het onderwijs

We zijn benieuwd naar wat professionals in het onderwijs drijft. Wat maakt werken in het onderwijs zo mooi? Waar ligt het verbeterpotentieel? En natuurlijk, wat denken jullie dat OchtendMensen kan bijdragen in het onderwijs? We gaan graag het gesprek met jou aan! Stuur een berichtje naar Hans Verheijde (manager Onderwijs) via hansverheijde@ochtendmensen.nl of 06 13 62 25 19.

Kom bij ons werken

We zoeken nieuwe talentvolle starters en mensen met enkele jaren werkervaring om ons onderwijsteam te versterken. Spreekt ons verhaal jou aan? Bekijk dan onze vacature en meld je aan voor onze inhousedag. We leren je graag kennen!

Schrijf je in voor onze OchtendKrant Onderwijs

Elk kwartaal sturen we je een OchtendKrant Onderwijs. We brengen je op de hoogte over de laatste ontwikkeling op het terrein van kansengelijkheid, toekomstbestendig organiseren en onderwijskwaliteit. Schrijf je in via onderstaand formulier om de OchtendKrant te ontvangen.

Ochtendkrant-nieuwsbrief-1

 

Hans Verheijde, businessmanager Onderwijs

Ontvang elk kwartaal de Ochtendkrant Onderwijs

Schrijf je hieronder in

Onderdeel van TwynstraGudde