Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Projectmanager Educatie Unie van Waterschappen

Opdrachtgever Unie van Waterschappen
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Onderwijs
Adviseur Romy Schouten

Projectmanager Educatie Unie van Waterschappen

Jongeren waterbewust maken

Droge voeten houden: dat is één van de doelstellingen van de waterschappen. Aangezien dit niet vanzelfsprekend is, is het van groot belang om (onder andere) jongeren waterbewust te maken. De 21 waterschappen in Nederland zijn hier actief mee bezig en de Unie van Waterschappen speelt hierbij een coördinerende rol.

OchtendMensen ondersteunt bij inventariseren en toegankelijk maken educatie-aanbod, en faciliteert de samenwerking tussen de Waterschappen

OchtendMensen-adviseur Romy Schouten is bij de Unie van Waterschappen aan de slag als projectmanager Educatie. Zij is bezig met het inventariseren van het educatie-aanbod bij de waterschappen en verenigt dit op een toegankelijk online platform. Daarnaast faciliteert ze samenwerking tussen de waterschappen. Hierbij werkt ze in nauwe afstemming en samenwerking met de waterschappen naar een werkbare structuur die recht doet aan alle behoeften en interesses.

Als projectmanager is Romy van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hierbij horen taken als structuur aanbrengen, interviews afnemen, data analyseren,  het inrichten van een platform, en het organiseren en begeleiden van brainstorm- en werksessies. Het is daarbij belangrijk goed aan te voelen waar de verschillende partijen behoefte aan hebben. Vervolgens is het de taak van Romy al die informatie te vertalen naar een overzichtelijke ’tool’ en werkbare samenwerkingsvormen. Een echte verbindingsfunctie dus, waarbij ze ook praktisch bezig is aan de uitvoeringskant.

Waterschappen inspireren en leren van elkaar

Het resultaat is dat de waterschappen op een laagdrempelige manier van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Ze kunnen succesvolle ideeën kopiëren, bestaand materiaal evalueren of gezamenlijk nieuw aanbod ontwikkelen. Op die manier wordt de kennis over water(beheer) nog sterker geïntegreerd in het onderwijssysteem. Concluderend draagt dit interessante project bij aan de belangrijke missie om jongeren waterbewust te maken.

Ben je benieuwd wat voor projecten OchtendMensen nog meer doen binnen het thema Maatschappij & Overheid, lees dan hier verder.

Romy inventariseert het educatie-aanbod bij de waterschappen en verenigt dit op een toegankelijk online platform. Daarnaast faciliteert ze samenwerking tussen de waterschappen.

Romy Schouten - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven