Menu

# Project - Bestuur & Samenleving

Adviseur Omgevingsmanagement WesselinkVanZijst

Opdrachtgever WesselinkVanZijst
Rol Omgevingsmanager
Thema Bestuur & Samenleving
Adviseur Steffie Bes
Adviseur Omgevingsmanagement WesselinkVanZijst

Het gedachtengoed van Strategisch Omgevingsmanagement

WesselinkVanZijst is een adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Aan de basis van SOM ligt de Mutual Gains Approach. Hierbij wordt onderhandeld op basis van belangen in plaats van standpunten. Met gerichte aandacht voor de diepere, achterliggende belangen van alle stakeholders worden oplossingen mogelijk die voor alle partijen waarde opleveren. Naast advies geeft WesselinkVanZijst ook veel training in SOM en zijn ze continue bezig om het gedachtegoed verder te ontwikkelen.

“Strategisch Omgevingsmanagement is toepasbaar in diverse opgaves en raakt aan veel verschillende competenties van vertrouwen, bouwen en onderhandelen tot een planmatig proces uitrollen. Het is hierdoor een hele diverse en leerzame opdracht.”

Steffie Bes

Adviseur OchtendMensen

Uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken 

Steffie Bes van OchtendMensen werkt als adviseur bij WesselinkVanZijst aan veel verschillende opgaves tegelijkertijd. Zo werkte ze aan een opdracht voor drie drinkwaterbedrijven die gezamenlijk op zoek zijn naar nieuwe bronnen om de drinkwatervoorziening toekomstbestendig te houden. Maar ze werkte ook aan gebiedsontwikkeling in Lelystad, verduurzaming van de haven in Rotterdam, een interne veranderopgave bij de waterschappen en nog meer. 

WesselinkVanZijst ontwikkelde de SOM-methode om omgevingsmanagement op een gestructureerde manier aan te pakken. Die methode en de ontwikkelde instrumenten zoals het SOM-Canvas gebruikt Steffie samen met haar collega-adviseurs dagelijks in de complexe opgaves. Het werk is divers: van het maken van analyses, interviews met stakeholders en canvas-sessies met projectteams tot afstemmen met de opdrachtgevers.    

 

 

Steffie_Halfbody_2geel

Wat draagt OchtendMensen bij en wat leer je?

Als adviseur helpt Steffie samen met haar collega’s organisaties hun omgeving in kaart te brengen, te analyseren wat de issues en stakeholders zijn en zo tot een goede strategie te komen waar alle belangen worden meegenomen. Ze brengt daarbij haar eigen ervaring en passie mee voor conflict en dialoog.  

De opdrachten zijn afwisselend en uitdagend. Hierdoor leert Steffie snel te schakelen tussen opdrachten, complexe omgevingen snel te doorgronden en krijgt ze meer inzicht in de belangen van veel verschillende partijen. Daarnaast ontwikkelt ze haar advies- en gespreksvaardigheden in verschillende situaties. 

 

 

 

 

Gerelateerde projecten

Alle projecten
# Project

Junior-opdrachtgever Asset Management Schiphol

Ochtendmensen adviseur Yasmine Sengonul schakelt veel met stakeholders is verantwoordelijk voor de eindresultaten.

Bekijk dit project
# Project

Projectleider Digitale vaardigheden IPO

Als projectleider helpt Sijmen Schermer Voest provincies om meer grip te krijgen op de digitale vaardigheidsontwikkeling van hun medewerkers.

Bekijk dit project
# Project

Programmasecretaris House of Impact en projectleider De Uitwisseling

TwynstraGudde zet via het programma House of Impact in op haar ambities voor een krachtiger MVO-beleid. OchtendMensen adviseur Anne-Marij is programmasecretaris en projectleider van één van de programmalijnen: De Uitwisseling. Deze veelzijdige en uitdagende rol vraagt structuur, veel afstemming, meedenken op verschillende niveaus, flexibiliteit en ziet toe op verschillende competenties: veranderkunde en project- programma- en omgevingsmanagement..

Bekijk dit project
# Project

Junior Vastgoedregisseur Bestuurlijk bij Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland. OchtendMensen-adviseur Willem Clumpkens werkt als Junior Vastgoedregisseur Bestuurlijk bij het COA mee aan het realiseren van huisvesting voor asielzoekers in Nederland. In deze functie houdt Willem zich bezig met het verwerven en behouden van vastgoed, coördineert hij projecten en houdt hij de belangen van de verschillende stakeholders in het oog.

Bekijk dit project

Neem contact op met Albert Pansier, businessmanager

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Albert een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde