Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Assistent Omgevings­management bij Directie Luchtvaart Ministerie I&W

Opdrachtgever Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Specialisatie Omgevingsmanagement
Adviseur Yasmine Sengonul

Assistent Omgevings­management bij Directie Luchtvaart Ministerie I&W

Omgevingsmanagement binnen Directie Luchtvaart

In de afgelopen jaren is omgevingsmanagement een steeds grotere rol gaan spelen binnen ministeries, zo ook bij de Directie Luchtvaart van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Omgevingsmanagement is gericht op het overeenstemmen en samenwerken met stakeholders waarbij een duurzame uitkomst wordt nagestreefd.

Het Nederlandse luchtruim is druk, complex en het aantal gebruikers groeit. De vroegtijdige betrokkenheid van de omgeving is daarom essentieel voor besluitvormingsprocessen. Niet alleen bij grote programma’s, zoals Luchtruimherziening, is ondersteuning nodig. Ook beleidsadviseurs die zich bezig houden met het lagere luchtruim (denk aan cessna’s en drones) kunnen expertise vanuit omgevingsmanagement gebruiken.

Brede inzetbaarheid als assistent omgevingsmanagement

In de rol van assistent omgevingsmanagement is OchtendMensen-adviseur Yasmine Sengonul breed inzetbaar binnen de hele Directie Luchtvaart. Zo is zij betrokken bij een project dat zich richt op de integrale aanpak binnen het lagere luchtruim. In dat project gaat het over vraagstukken die nu of op zeer korte termijn urgent zijn en waarvoor input uit de omgeving nodig is.

Yasmine werkt bijvoorbeeld aan een vraagstuk over het testen en experimenteren met drones in het luchtruim. De verwachting is dat drones steeds meer gebruikt zullen worden voor allerlei maatschappelijke doeleinden, bijvoorbeeld voor medisch vervoer tussen ziekenhuizen. De afspraken voor het lagere luchtruim moeten daarop aansluiten in verhouding tot het andere bemande verkeer. Hoe kan het Ministerie innovatie hierin faciliteren in het complexe en krappe luchtruim? Het ontwerpen, meedenken en faciliteren van een participatieproces rondom dit vraagstuk doet de assistent omgevingsmanagement.

Ben je benieuwd wat voor projecten OchtendMensen nog meer doen binnen het thema Maatschappij & Overheid, lees dan hier verder.

Wil je meer weten over solliciteren of werken bij OchtendMensen, neem dan contact met mij op. Of schrijf je direct in voor onze inhousedag.

"Als assistent omgevingsmanagement ontwerp, faciliteer en denk ik mee in participatieprocessen."

Yasmine Sengonul - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven