Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Communicatie­adviseur Energie­neutraal Veenendaal

Opdrachtgever Gemeente Veenendaal
Specialisatie Communicatie-advies

Communicatie­adviseur Energie­neutraal Veenendaal

De gemeente Veenendaal energieneutraal maken

De gemeente Veenendaal staat net als alle gemeenten voor een grote uitdaging: energieneutraal voor 2050! Hiervoor moet een grote verandering plaatsvinden die veel impact kan hebben op de inwoners van Veenendaal. Welke stappen inwoners moeten ondernemen verschilt enorm. Heeft iemand een koopwoning of huurt iemand? Is een huis al goed geïsoleerd of nog helemaal niet? Is iemands vervoer al energieneutraal? En wat betekent dit voor een bedrijf?

De afgelopen jaren heeft het programma Energieneutraal Veenendaal de uitvoeringsplannen opgesteld en de komende jaren worden deze plannen uitgevoerd. Hoe informeer je de inwoners hierover? Hoe bereik je alle inwoners? En hoe kan je inwoners in deze transitie helpen? Met deze vraagstukken houdt OchtendMensen-adviseur Eskeline van den Kieboom zich bezig.

Inwoners zo goed en duidelijk mogelijk informeren en inspireren

Als communicatieadviseur bij het programma Energieneutraal Veenendaal zorgt Eskeline voor de communicatie om inwoners te informeren en inspireren over het verduurzamen van hun woning. Zo heeft ze voor de plaatselijke krant een krantenartikel geschreven met daarin een interview met de wethouder over de Transitievisie Warmte. Ook heeft ze verschillende informatieve folders voor inwoners ontworpen en verzorgde ze de communicatie rondom een collectieve inkoopactie.

Tot het laatste moment was het spannend vanwege de Corona-maatregelen, maar in de tweede week van oktober 2021 heeft ‘De week van duurzaam Veenendaal’ plaatsgevonden. Een week die door Eskeline is medegeorganiseerd. Inwoners van Veenendaal konden meedoen met verschillende duurzaamheidsactiviteiten. En er was een duurzaamheidsmarkt om zo op een leuke en laagdrempelige manier kennis op te doen over hoe je je huis kunt verduurzamen.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

"Als communicatieadviseur bij het programma Energieneutraal Veenendaal zorg ik voor de communicatie om inwoners te informeren en inspireren over het verduurzamen van hun woning."

Eskeline van den Kieboom - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven