Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Change en Projectmanager Cornelissen Groep

Opdrachtgever Cornelissen Groep: Platform voor logistieke oplossingen
Specialisatie Project- en programmamanagement
Adviseur Eline Hanssen

Change en Projectmanager Cornelissen Groep

Innovatieve en vooruitstrevende oplossingen in de sector transport en logistiek

Transport en logistiek is een sector die constant in beweging is. Toenemende klanteisen, strengere wet- en regelgeving, een krappe arbeidsmarkt, en de must om efficiënter te werken met beschikbare middelen.

Bij mijn opdracht bij de Cornelissen Groep komen al deze zaken samen in de projecten waar ik bij betrokken ben. Zo werken ze bij Cornelissen aan innovatieve en vooruitstrevende logistieke oplossingen, waarin digitalisering een belangrijk onderdeel is. Dit gaat hand in hand met professionalisering van de interne organisatie, om voorbereid te zijn op groei en verandering.

Oog voor de menselijke kant binnen veranderingen en implementaties

In deze opdracht ben ik betrokken bij drie projecten:

  • Een innovatief samenwerkingsverband met twee andere vervoerders en een IT-partij ten behoeve van de ontwikkeling van een nieuw planningsysteem;
  • Het opstellen van een uniforme werkwijze voor de planning en administratie binnen de verschillende locaties van Cornelissen;
  • Implementatie van een nieuw navigatiesysteem voor de chauffeurs.

Binnen deze projecten vervul ik een gecombineerde rol van change manager en projectmanager. Zo behoud ik overzicht over de status van de projecten, bepaal ik in overleg met betrokkenen de benodigde vervolgstappen en zet ik deze om in concrete acties. Daarnaast heb ik als change manager oog voor de menselijke kant binnen de veranderingen en implementaties. Zodoende ben ik verantwoordelijk om de beoogde veranderingen een zachte landing te laten maken binnen het bedrijf.  Dit doe ik met name door interne stakeholders juist en tijdig te betrekken, continu op de hoogte te blijven van wat er speelt en de juiste aanpak te bedenken en toe te passen om de veranderingen te kunnen realiseren.

Mijn rol is dus zeer dynamisch en ik leer elke dag. Het kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen die de Cornelissen Groep, maar ook de transportsector, innovatiever, beter en duurzamer maken, vind ik erg gaaf.

Wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen rondom de thema’s ‘Stad, Natuur & Mobiliteit’, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

'Ik vervul een gecombineerde rol van change manager en projectmanager. Binnen mijn projecten behoud ik overzicht over de status, bepaal ik in overleg met betrokkenen de benodigde vervolgstappen en zet ik deze om in concrete acties.'

Eline Hanssen - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven