Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Programma-secretaris StroomOP en K-­EET Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Opdrachtgever Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Zorg & Gezondheid

Programma-secretaris StroomOP en K-­EET Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Netwerkzorg heeft de toekomst

Het huidige zorgaanbod sluit niet altijd aan op de behoeften van patiënten. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van lange wachttijden of beperkte verwijsmogelijkheden. En in veel gevallen levert niet één organisatie de benodigde zorg, maar zijn meerdere organisaties betrokken. Daarom wordt er vaak de vraag gesteld: kun je zorg beter organiseren? Een gecoördineerde manier van samenwerken in netwerken waarbij expertises van zowel de zorgprofessional als de patiënt zo goed mogelijk worden gebruikt – ook wel netwerkzorg genoemd -, kan hier een uitkomst bieden. Hierbij staan toegankelijkheid, kwaliteit, en het verbeteren van de efficiëntie van zorg voorop.  Netwerken streven ernaar om telkens beter te worden. Kortom, binnen netwerkzorg komt de patiënt op de eerste plaats.

Binnen StroomOP en K-EET hebben de betrokken partijen gezamenlijke creatiemacht

StroomOP en K-EET zijn beide bewegingen die vanuit de inhoud netwerkzorg proberen te versterken. StroomOP richt zich hierbij op jongeren die in de gesloten jeugdzorg terechtkomen, en K-EET richt zich op kinderen en jongeren met een (potentiële) eetstoornis. De bewegingen bundelen, versterken en vergroten initiatieven en kennis en kunde in het veld om de zorg te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende projecten en activiteiten.

Zo werkt K-EET bijvoorbeeld binnen een project aan het voorkomen van het toepassen van dwangvoeding. En een project binnen StroomOP werkt aan het voorkomen van suïcidaal gedrag van jongeren die in zorg zijn binnen de gesloten jeugdzorg.

De verschillende projecten en activiteiten worden uitgevoerd binnen een duur van 2,5 jaar voor StroomOP en 3 jaar voor K-EET.

OchtendMensen ondersteunt bij de uitvoering van StroomOP en K-EET

Om ervoor te zorgen dat de projecten en activiteiten binnen de korte termijn kunnen worden gerealiseerd, ondersteunt OchtendMensen-adviseur Marjolein Wesselo in opdracht van de VNG als programmasecretaris bij de uitvoering van StroomOP en K-EET. Samen met de programma-organisatie springt zij bij in het netwerk waar nodig. Zo houdt zij onder andere zicht op de voortgang, organiseert zij overleggen en buigt zij zich over de financiën. Daarnaast houdt zij zich bezig met de goede doorloop van de programma’s.

Op deze manier zullen kinderen en ouders al gedurende de looptijd van de projecten en activiteiten een positief verschil opmerken binnen de jeugdhulp en de eetstoornissenzorg, en zeker ook wanneer de projecten en activiteiten binnen StroomOP en K-EET aflopen.

Meer weten? Hier kun je meer lezen over StroomOP en over K-EET.

En wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen in de Zorg & Gezondheid, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

"Binnen netwerkzorg komt de patiënt op de eerste plaats. StroomOP en K-EET zijn beide bewegingen die vanuit de inhoud netwerkzorg proberen te versterken. In mijn rol als Programmasecretaris lever ik graag een zo groot mogelijke bijdrage aan het zo snel mogelijk realiseren van deze belangrijke ontwikkeling."

Marjolein Wesselo - Adviseur Zorg & Gezondheid OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven