Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Programma­medewerkers Her­ontwikkeling UMC Utrecht

Opdrachtgever UMC Utrecht
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Zorg & Gezondheid
Adviseur Sanne Steggerda

Programma­medewerkers Her­ontwikkeling UMC Utrecht

Het UMC Utrecht wordt fysiek en technologisch vernieuwd

In de periode 2020 – 2030 vernieuwt het UMC Utrecht haar fysieke en technologische omgeving. De veroudering van gebouwen, veranderingen in de organisatie en financiering van de zorg en verdergaande technologische ontwikkelingen creëren een complexe vernieuwingsopgave. Het is een opgave met als  doel het UMC Utrecht en haar omgeving aantrekkelijker te maken voor patiënten, medewerkers, bezoekers en samenwerkingspartners.

Zulke vergaande vernieuwingen vragen om een stevige visie op Zorg, Onderzoek en Onderwijs. De Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting (SOH) geeft uitvoering aan deze vernieuwingen voor het UMC Utrecht.
Het UMC Utrecht neemt daarin de reis van patiënten, medewerkers en bezoekers als startpunt. Welke stappen doorloopt een patiënt, medewerker of bezoeker en welke ervaringen wil het UMC Utrecht daarin bieden?

Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting; zeven programma’s en uitvoeringsagenda’s

Het totale SOH-programma is opgedeeld in zeven programma’s, elk met een eigen uitvoeringsagenda. Op dit moment is de centrale uitvoeringsorganisatie sterk gericht op het goed grip houden op het proces, de planning, stakeholders, risico’s, financiering en scope. Dit alles neemt relatief veel tijd in beslag, want er gaat heel veel vooraf aan het kunnen slaan van de eerste paal!

Inrichten en operationaliseren stakeholdermanagement en benefitmanagement

OchtendMensen-adviseurs Melodi Dekker en Sanne Steggerda versterken het SOH-programmateam op meerdere gebieden. Zo maken ze onder andere deel uit van het Programmabeheersteam. Daarin zijn ze verantwoordelijk voor het inrichten en operationaliseren van stakeholdermanagement en benefitmanagement.

Ook zijn Melodi en Sanne verantwoordelijk voor het organiseren van overleggen, bijeenkomsten met stakeholders en het proces bewaken. Dit is een uitdagende verantwoordelijkheid, die ze zelfstandig oppakken en waar ze intensief samenwerken met de Manager Programmabeheersing en de Programmadirecteur.

Het stevig inrichten van stakeholdermanagement en benefitmanagement is belangrijk en nodig om de vernieuwingsopgave goed vorm te geven. Verbouwen is daarbij geen doel op zich: het is de manier om zorg, onderzoek en onderwijs in het UMC Utrecht te innoveren, en klaar te maken voor de toekomst.

Op onze marktpagina Zorg & Gezondheid kun je lezen welke opdrachten  de adviseurs van OchtendMensen nog meer doen binnen dit thema.

"Samen versterken wij het programma Strategische Ontwikkelvisie Huisvesting van het UMC op meerdere gebieden. Wij maken onder meer deel uit van het Programmabeheersteam waarin we verantwoordelijk zijn voor het inrichten en operationaliseren van stakeholdermanagement en benefitmanagement."

Sanne Steggerda en Melodi Dekker - Adviseurs OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven